NOVRVEŠKOM ZAVLADALA PANIKA, NAJAVLJUJU PUTINOVU ODMAZDU! Aktiviranje rukih podmornica ne sluti na dobro
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Norveški mediji zvone na uzbunu zbog neočekivanog aktiviranja ruskih podmornica u Severnom moru.

Lokalni novinari su sigurni da pojava podmornica ruske mornarice u oblasti gde se nalazi podvodna gasna infrastruktura norveških kompanija može da ukaže na to da se Rusija navodno sprema da se osveti Zapadu za sabotažu na Severnim tokovima, pišu ruski mediji.

Norveška televizijska kompanija TV2 objavila je reportažu u kojoj govori o velikoj koncentraciji ratnih brodova ruske mornarice u Severnom moru. Novinari su nagovestili da se Rusija sprema da sprovede određeni plan, prema kojem će norveška podvodna energetska infrastruktura biti uništena.

„TV2 je emitovala reportažu koja prikazuje snimke navodno ruskih podmornica koje plove površinom Severnog mora. Dnom ovog mora prolaze norveški gasovodi „Europipe“, „Europipe-2“ i nedavno otvoreni „Baltik Pipe“, kojim se gas doprema sa morskih norveških gasnih polja u Evropu“, napominju ruski analitičari.

Akcije ruske flote u Severnom moru unervozile su Norvešku. U Oslu su zaista sigurni da Moskva planira da se osveti za sabotažu na Severnom toku, a ruske podmornice se koriste za onesposobljavanje norveških gasovoda.

Treba napomenuti da su ovakvi zaključci norveških medija manifestacija nervoze zapadne propagande, uz pomoć koje Oslo pokušava da nametne javnosti „imidž strašne i osvetoljubive” Rusije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Aleks

30.03.2023 23:25

Šveđani već idu da "odnesu tetki lek", pa ne mogu trenutno u NATO. Izgleda da ih vozi Norvežanin, pa će i on malo da "okasni" sa ulaskom.