I NEMCI GA OTPISALI: Mila posle pada čeka istraga
Foto: YouTube printscreen

Crna Gora je pred istorijskim zaokretom, a aktuelnog predsednika i kandidata DPS u drugom izbornom krugu Mila Đukanovića čekaju nezgodna vremena, piše berlinska štampa, i konstatuje da ako, kako kažu, „taj car sklon biznisu izgubi imunitet, verovatno mu prete nove istrage zbog zloupotrebe moći i korupcije“.

Berlinski „Tagešpigel“ povodom obraćanja Đukanovića u izbornoj noći u nedelju piše da „opušteni pobednici izgledaju drugačije“. Navode da je „večni regent“ Milo Đukanović sa „slatko-kiselim osmehom govorio o još uvek mogućoj pobedi“.

List ocenjuje da će u drugom krugu favorit biti Đukanovićev protivkandidat Jakov Milatović (37). „Raniji ministar ekonomije i kandidat Pokreta Evropa sad može da računa na lavovski deo glasova kandidata koji su ispali u prvom krugu“, piše „Tagešpigel“, prenosi Dojče vele (DW).

„Berliner cajtung“ je povodom predsedničkih izbora u Crnoj Gori objavio tekst crnogorskog pisca Ilije Đurovića, koji živi i radi u Berlinu.

„Političar s najdužim stažom u Evropi, Milo Đukanović, kroz dve sedmice bi mogao da ode u političku penziju. Tome bi svakako trebalo da se radujemo“, naveo je Đurović.   

Vreme je za mlade snage

Socijalistički dnevnik „Nojes Dojčland“ piše da je Đukanović dugo važio za garanta puta na Zapad, zbog čega mu je, kako navode, „tolerisano zavlačenje ruku u državnu kasu“. List navodi da sada s Milatovićem na scenu stupa nova generacija političara.

Pratite najnovije  VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading