TENZIJE SVE VIŠE RASTU Severna Koreja ispalila balističku raketu prema Japanu
Foto: AP/AP/Tanjug

Tokom zajedničkih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, koje je Severna Koreja osudila kao neprijateljske aktivnosti, Pjongjang je skoro svakodnevno vršio testiranja svojih balističkih raketa, navodi Rojters.

U saopštenju južnokorejske vojske se precizira da je projektil ispaljen u 07.10 časova po lokalnom vremenu iz Pjongjanga i da je leteo je oko 1.000 kilometara na velikoj visini.

Prema podacima japanskog Ministarstva odbrane, projektil je, najverovatnije pao ispred japanske ekskluzivne ekonomske zone na oko 200 kilometara zapadno od ostrva Ošima u prefekturi Hokaido na sjeveru Japana. Projektil je sedamdesetak minuta leteo na visini većoj od 6.000 kilometara.

Južnokorejski predsednik Jun Suk Jul u poseti je Japanu gde će se susresti sa premijerom Fumio Kišidom u okviru zajedničkih napora za prevazilaženje istorijskih, političkih i ekonomskih sporova, ali i sa ciljem da se uspostavi bolja saradnja u suočavanju sa Severnom Korejom i drugim izazovima, dodaje Rojters.

To je prva poseta Japanu jednog južnokorejskog predsednika u poslednjih 12 godina.

Jun Suk Jul želi da iskoristi posetu Tokiju kako bi pronašao zajednički jezik s Japanom u vreme pojačanih napetosti u regionu, prenosi Rojters.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading