JEZIV SCENARIO PRETI EVROPI Mađarski ministar odbrane upozorio Zapad da ne šalje svoje trupe u rat!
Foto: EPA/FILIP SINGER

„Zapad je odlučio da sukob ne lokalizuje, već da ga dovede na opšti nivo... Sada smo na mestu gde treba da učestvujemo, treba da se uključimo, da glasamo za sankcije, pa novcem... Sada već vidimo da šalju tenkove Leopard, na putu su i borbeni avioni, a ako se tako nastavi onda će biti potrebni vojnici, ako ponestane ukrajinskih ljudskih resursa. Ovo je takođe svojevrsna eskalacija i kako kao rezultat, Evropa će biti u centru rata“, rekao je Salaj -Bobrovnički, prenosi portal Indeks.

Prema njegovim rečima, za okončanje sukoba neophodni su pregovori između Rusije i Sjedinjenih Država, pošto Ukrajina ne može sama da odlučuje o svojoj sudbini, o njoj odlučuju drugi.

„Neće biti mira bez odluke SAD – to danas svi znaju. Razgovarali smo o tome pre nekoliko meseci, ali tada se još uvek nije moglo govoriti o tome, pa su istinu žigosali kao fikciju oni koji danas to ponosno izjavljuju. Bez podrške Sjedinjenih Država, Zapada i „slobodnog sveta“, Ukrajina bi odavno izgubila ovaj rat“, rekao je šef mađarskog ministarstva odbrane.

Prethodno je mađarski premijer Viktor Orban izneo mišljenje da su zapadne zemlje veoma blizu toga da „sa punom ozbiljnošću“ razgovaraju o perspektivi slanja savezničkih trupa u Ukrajinu. Prema njegovim rečima, svakim danom raste verovatnoća da će lokalni sukob prerasti u svetski rat.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading