SAD DALE RUSIJI POKLON O KOME JE MOGLA SAMO DA SANJA "Iz sukoba u Ukrajini izaći će kao jedna od najjačih zemalja sveta"
Foto: Alo ilustracija

Ovaj bivši obaveštajac američkog Marinskog korpusa i inspektor UN za naoružanje u Iraku čak je uveren:

 „Rusi će izaći iz tog sukoba izaći mnogo jači nego što su bili ikada u svojoj istoriji“.

Prema Riterovim rečima, kolektivni Zapad je napravio veliku grešku što je započeo rat sa Rusijom, jer je ta odluka Moskvi dala odličnu priliku da otkloni neizvesnosti u oblasti međunarodne bezbednosti koje su postojale od 90-ih godina prošlog veka.

Svojim agresivnim nastupom i izjavama zemlje Zapada dale su poklon Rusiji, pokazavši joj da ne treba ni da pokušava da održi odnose sa SAD:

„Moskva nije tražila raskid, ali su na to pošle same SAD. To je bio poklon o kome Rusija nije mogla ni da sanja“, rekao je Riter.

Ocenio je da je Vašington nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991. godine pokazao dobru volju prema Moskvi koju je smatrao za poraženog neprijatelja. Međutim, sada sa pritiscima na Rusiju i agresivnim akcijama protiv nje, SAD su u velikoj meri pogoršale odnose među dvema zemljama.

- Sada je svima na Zapadu postalo jasno – tvrdi Riter - da normalnog dijaloga sa Moskvom neće biti.

On smatra da SAD sa Ukrajinom prave sličnu grešku kao sa Avganistanom.

Riter posebno naglašava da SAD provociraju Rusiju još od 2008-me i da Vladimir Putin povodom svih provokacija Vašingtona pokazuje „ushićujuću suzdržanost“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading