NOVI KRVNIČKI NAPAD NA ASADOVE STRAŽE Mitraljezac HTS-a raspalio po sirijskim snagama, ima mrtvih! (FOTO/VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen/@Levant_24_

Vojni mediji povezani sa HTS-om podelili su kratak video snimak napada na kojem se vidi kako militant otvara vatru iz mitraljeza na položaj SAA sa velike udaljenosti.

 

Prema tvrdnjama HTS-a, tokom napada je ubijeno ili ranjeno 15 vojnika SAA. Sirijski provladini izvori, međutim, nisu prijavili nikakve gubitke. Ovo je bio četvrti HTS-ov napad na SAA u toku jedne sedmice.

 

 

Dana 11. decembra, militanti grupe izvršili su raciju na položaje u blizini sela Dadik u južnom Idlibu i nekoliko drugih oko sela Bajda u severnoj oblasti Latakije.

Kasnije, 17. decembra, militanti su pokušali da zauzmu položaj u blizini grada Kabtan al-Džabal u zapadnom delu Alepa. Napadi su usledili dok ruski napori da obnovi veze između Sirije i Turske, koja ima trupe u Velikom Idlibu, dobijaju na zamahu.

 

 

Rečeno je da je tursko povlačenje iz Velikog Idliba jedan od glavnih uslova Damaska za Ankaru. Takav potez bi omogućio SAA i njenim saveznicima da nastave kopnene operacije protiv HTS-a i drugih terorističkih grupa u regionu. Ovo je možda razlog zašto HTS sada napada.

Nedavni napadi HTS-a predstavljaju očigledno kršenje primirja u Velikom Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska pre više od dve godine. SAA i njeni saveznici će verovatno vrlo brzo odgovoriti na ova kršenja grubom silom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading