SLOMLJENI SMO I TRAUMIRANI Oglasila se Nensi Pelosi nakon što su njenog supruga brutalno pretukli čekićem
EPA WILL OLIVER

Predsednica Predstavničkog doma Kongresa Nensi Pelosi rekla je da je njena porodica "slomljenog srca i traumatizovana" nakon brutalnog i krvavog napada čekićem na njenog supruga.

Napad na Pola Pelosija šokirao je SAD, a dogodio se u trenutku kada je Amerika pred napetim i ključnim izborima za kongres.

Napadač je ušao na sporedna vrata kuće Nensi Pelosi u petak u San Francusku, i njenog supruga pitao gde se Nensi nalazi.

Nakon toga mu je čekićem zadao brojne teške povrede po telu.

Pol Pelosi hitno je prevezen u bolnicu, gde je operisan kako bi mu lekari sanirali povrede glave i ruku. Očekuje se da će se u potpunosti oporaviti. Ipak, brutalni napad od čoveka koji je na društvenim mrežama objavljivao statuse pune teorija zavere, dogodio se u trenutku kada mnogi strahuju od političkog nasilja u SAD, prenosi Guardian.

U svojoj prvoj zvaničnoj izjavi nakon napada Nensi Pelsoi je istakla da je u njenu kuću upao nasilan čovek.

- Zahtevao je da se suoči sa mnom i brutalno je napao mog supruga Pola. Naša deca, naši unuci, ja... slomljeni smo i traumirani zbog napada koji je ugrozio život našeg člana porodice - rekla je Nensi Pelosi.

Ona je rekla da je zahvalna na brzom odgovoru policije i hitne pomoći, kao i lekarima koji brinu o njenom suprugu.

- Molim vas, znajte da molitve i želje tolikog broja članova Kongresa predstavlja utehu našoj porodici i pomaže Polu da napreduje u svom oporavku - rekla je Pelosi.

Ona je istakla da će Pol ostati u bolnici, ali da „njegovo stanje nastavlja da se poboljšava“.

Napadač se sada suočava sa optužbama za pokušaj ubistva i druga krivična dela.

Policija je navela da je napadač David DePape (42). Formalne optužbe biće podnete u ponedeljak, a njegovo suđenje se očekuje u utorak, saopštila je kancelarija okružnog tužioca San Franciska.

U nedavnim objavama na nekoliko web lokacija, navodno je izrazio podršku bivšem predsedniku Donaldu Trampu i prihvatio teoriju zavere nalik kultu QAnon. Neuobičajeni postovi uključivali su reference na "satanističku pedofiliju”, vanzemaljce, antisemitske forme i kritiku žena, transrodnih osoba i cenzuru tehnoloških kompanija.

 

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading