VELIKA OPASNOST PRETI RUSKOM SAVEZNIKU Pokrenuta nova vojna operacija za zaštitu zemlje dok ne bude kasno
Printscreen

Grupa za praćenje sa sedištem u Londonu saopštila je da su ruske Vazdušno-kosmičke snage obezbedile vazdušno pokrivanje sirijske vojske tokom operacije. Nema prijavljenih žrtava niti materijalne štete. Pre samo nekoliko godina, pustinja Suvajda bila je zaražena ćelijama ISIS-a.

Dana 25. jula 2018. teroristi su izvršili niz samoubilačkih bombaških napada i napada oružjem u centru grada Suvajda i u severnom delu pokrajine. Napadi su odneli živote više od 190 ljudi, od kojih su većina bili civili. Tada je SAA odgovorila velikom operacijom kojom je neutralisala većinu ćelija ISIS-a u pustinji, a ostale naterala na beg u obližnju pustinju Homs. Odluka SAA da pokrene novu operaciju češljanja u pustinji Suvajda ukazuje da je pretnja ISIS-a ponovo u porastu.

Ćelije ISIS-a su navodno aktivne u 55-kilometarskoj zoni koju su okupirale SAD oko garnizona Al-Tanf. Odatle teroristi mogu lako da prodiru u Suvajdu. Nedavno je iz te zone pokrenuto nekoliko terorističkih napada. Dok su neki pripisani borcima koje podržavaju SAD, za druge se okrivljuje ISIS.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading