UKRAJINSKI VOJNICI MINIRALI BRANU U DNR Hoće da potope tri naselja, a potom da okrive Ruse
Youtube/ Printscreen

Ukrajinski borci nameravaju da dignu u vazduh branu na akumulacionom jezeru kod Kurahova i da potom za to optuže ruske snage.

To je izjavio načelnik Nacionalnog centra za rukovođenje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

- Raspolažemo pouzdanom informacijom da ukrajinski borci u gradu Kurahovo u Donjeckoj Narodnoj Republici nameravaju da miniraju i dignu u vazduh branu kako bi potom optužili rusku vojsku.

Ta cinična akcija bi mogla da dovede do poplave usled čega bi stradali civili koji žive u nasljima Maimilijanovka, Georgijevka i Marinka, upozorio je on.

Ukrajinska vojska opremila je uporište snajperskim tačkama u prostorijama vrtića broj 15 u Konstantinovki u DNR, izjavio je u sredu načelnik Centra za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

-U Konstantinovki Donjecke Narodne Republike, u prostorijama vrtića broj 15 (ulica Slavjanskaja), jedinice Oružanih snaga Ukrajine opremile su uporište, postavile vatrene i snajperske tačke po obodu, dok su prilazi ustanovi bili minirano, ali lokalno stanovništvo namerno nije obavešteno o tome, kazao je on.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading