LONDON BESAN ZBOG SMRTNE KAZNE ZA BRITANCE Oni su ratni zarobljenici, presuda je nelegitimna
Printscreen

- Osuđujem presude Ejdenu Aslinu i Šonu Pineru koje drže proruski saveznici u istočnoj Ukrajini - napisala je Tras na Tviteru, prenosi Rojters.

Navela je da su Ejden Aslin i Šon Piner ratni zarobljenici, zbog čega smatra da je presuda lažna i bez legitimiteta.

Vrhovni sud DNR osudio je ranije danas na smrt dvojicu britanskih državljana i jednog Marokanca zbog učešća u neprijateljstvima na strani ukrajinskih oružanih snaga u svojstvu plaćenika, preneo je TAS S.

Britanci Šon Piner i Ejden Aslin i Marokanac Sadun Bragum predali su se u Marijupolju sredinom aprila.

Porodice zarobljenih Britanaca su istakle da su oni od ranije bili pripadnici ukrajinske vojske, dok su vlasti Ujedinjenog Kraljevstva jasno stavile do znanja da ratni zarobljenici imaju pravo na imunitet, piše Bi-Bi-Si.

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je danas da postoji mogućnost pomilovanja dvojice britanskih državljana i jednog Marokanca koji su pred Vrhovnim sudom DNR osuđeni na smrtnu kaznu.

- Da, naravno, postoji takva mogućnost, ali pitanje pravde je takođe u vazduhu. Znam stav građana republike u vezi sa ovim kriminalcima - poručio je Pušilin.

Prema njegovim rečima, stanovnici DNR "presudu trojici stranih plaćenika doživljavaju kao trijumf pravde".

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (5)

Loading
Dobro Aske

09.06.2022 20:05

Istina je uvijek bolna. Osudiše naše ljude u Hagu na doživotne robije zato što su branili i predstavljali interese svoga naroda u svojoj zemlji, po njihovom izmišljeni sud je "pravedan sud" a sada kada se psi rata koji su ubijali i palili nedužni narod u tuđoj zemlji za pare osuđeni od domaćeg suda, navodno "nepravedno i nelegitimno osuđeni" nar. izreka "ničija nije gorela do zore".

Dragi

09.06.2022 20:22

I ranije su bili plaćenici ne služi se vojska u drugoj državi.Ranije su činili zločine zbog koji je i Rusija izvršila invaziju plaćenici i fašisti su ubijali Ruse palili sela kuće i sada traže milost .Nije njihov život vredniji od desetine hiljada pobijenih Rusa pre invazije.

Eređ

09.06.2022 20:50

Putinisti baš hoće da sebi natovare ceo svet na glavu. Previše sebi daju do značenja. Osilili se. Ne znaju onu staru sprsku izreku "jače selo od svatova". A Putin i njegova kamarila su svatovi. I to mnogo pijani.

aleksandar

10.06.2022 10:18

@Eređ - Sude englezima ! Zamisli, molim te...

Balkan

10.06.2022 00:23

Ne razumem se bas mnogo ali ratni zarobljenik je vojnik protivnika sa kojim ratujem a placenici ne spadaju u tu kategoriju bar sam tako razumeo neka ranije citanija i oni se ne smatraju ratnim zarobljenicima i nije isti tretman. Ziveli