Veselje u Prištini: Hvale se da ih je Amerika poslušala: ŠIPTARI SLAVE SANKCIJE VULINU!
TV Pink/Printscreen

Piše: A. Ilić

Korak dalje otišao je albanski lobista sa KiM Faton Bisljimi koji se pohvalio da su Amerikanci poslušali baš njega kada su se odlučili na ovaj korak.

U pismu koje je objavio na društvenim mrežama Bisljimi piše da je Vulin vatreni poštovalac Miloševića koji nastavlja da živi njegove ideje uključujući i one o „srpskom svetu“.

Faton Bisljimi

Printscreen

 

„O Vulinu sam pisao sekretaru Blinkenu - ponosan što se čuo glas sa Kosova! Prošlo je nešto više od godinu dana od 6. maja 2022. godine, kada sam poslao pismo državnom sekretaru SAD g. Entoniju Blinkenu, preko kojeg sam zatražio da se Aleksandar Vulin stavi na „crnu listu“, tvrdeći činjenicama da je on osoba koja je jasno ispunjavala uslove iz člana 1(a) izvršne naredbe predsednika 10433 koju je potpisao predsednik Bajden 8. juna 2021. za blokadu imovine i zabranu ulaska u SAD lica koja doprinose destabilizaciji situacije na Zapadnom Balkanu. Dobio sam odgovor 12. maja 2022. iz kancelarije sekretara Blinkena na svoje pismo. SAD su danas stavile Aleksandra Vulina na crnu listu. Ispravna odluka i izuzetno dobrodošla!“, otkrio je on na Fejsbuku.

Bisljimi je na kraju zahvalio Americi.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading