Momirović: Otvoren rekonstruisani put u Rači znači život za čitav kraj
mgsi.gov.rs

 

- Želimo da našim ljudima obezbedimo kvalitetan život u mestu gde su rođeni a ne da putuju u velike gradske centre ili odlaze iz zemlje - istakao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom otvaranja upravo završenog rekonstruisanog Opštinskog puta OP 15 u Rači. 

Završeni lokalni put, u ukupnoj dužini od 4,29 kilometar, od izuzetne važnosti je za stanovništvo Rače i okoline jer povezuje države puteve u potezu Mali Požarevac-Mladenovac-Topola- Kragujevac-Borci-Rača i Rača-Cerovac. Investitor radova je Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a izvođač radova  Predzeće za puteve Kragujevac.

- Trenutno gradimo više od 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica,  što je strateški važno za našu državu i za ekonomiju da bi se podigle plate na teritoriji cele države, ali ono što je ključ to je život, a ovakvi putevi su život u Rači, za one ljude koji rade u Kragujevcu, u Majnd parku, za komunikaciju ka Topoli i ka Mladenovcu - kazao je Momirović.

mgsi.gov.rs

 

 

Predsednik opštine Rača Nenad Savković istakao je da je završetak ovog puta od izuzetne važnosti za razvoj opštine i da za ostanak mladih na selu, nihov život i rad, neophodna je sigurna infrastruktura.

Momirović je sa Savkovićem posetio i domaćinstvo porodice Stevanović, koja je zbog ruiniranosti lokalnog puta Saranovo – Bodljig pokraj koga žive, nedavno se obratilo za pomoć predsedniku Srbije i resornom ministarstvu.

Ministar je napomeno da put kroz Saranovo, dužine 2,6 kilometara, je u činjenično lošem stanju i da koliko god se ovih godina intezivno investira u putnu infrastrukturu teško je nadoknaditi 50 godina nedostatka investicija, ali da će se i ovaj lokalni put rekonstruisati. 

mgsi.gov.rs

 

 

- Tek smo krenuli veliki talas investicija u lokalne puteve i lokalnu infrastrukturu, to drugujemo našim ljudima i u Rači i u celoj državi, što će oni itekako osetiti. Već danas se vidi, a i u prethodnim godinama koliko je investicija dovedeno u lokalnu samoupravu - rekao je Momirović.

Komentari (0)

Loading