Tomislav Momirović
Foto: Alo/Alo

Ministar Momirović je istakao da su ekonomije Srbije i Crne Gore prirodno povezane, da je trgovinska razmena iz godine u godinu sve veća, i dodao da je Srbija apsolutno najznačajniji trgovinski partner Crne Gore, a i Crna Gora je izuzetno važna za Srbiju.

Najveći broj turista u Crnu Goru dolazi upravo iz Srbije, sa druge strane najviše roba Srbija izvozi u Crnu Goru.

- Naši obrazovni sistemi, naše ekonomije su ne samo kompatibilni, nego su i izuzetno povezani. Normalno je da radimo na daljem prožimanju saradnje kako bi omogućili još viši standard i još bolje uslove za naše ljude i kompanije iz Srbije i Crne Gore - zaključio je Momirović.

Tomislav Momirović

Alo

 

Na konferenciji su se pored ministra Momirovića obratili i predsednik opštine Berane, Vuko Todorović, predsednik opštine Pljevlja Dario Vraneš, kao i predsednik skupštine opštine Žabljak Ivan Popović koji je tom prilikom istakao da su odnosi između naših zemalja na vrhunskom nivou kao i da sever Crne Gore mora da se oslanja na Srbiju.

- Naše ekonomije su oslonjene jedna na drugu i računamo na zaineresovanost i pomoć Srbije da investicijama u našu opštinu sačuvamo stanovništvo kako ne bi odlazilo iz naše opštine - konstatovao je predsednik opštine Berane, Vuko Todorović.

- Zahvaljujem se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, svim ministrima, a posebno ministru Momiroviću što su nas uvažili i organizovali ovaj događaj, što misle na srpski narod gde god se on nalazio, između ostalog i u Crnoj Gori - rekao je predsednik opštine Pljevlja, Dario Vraneš.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading