sneg
Foto: Alo/Foto: RINA

 U centru ove planine, na Odvraćenici može se reći da je prava zimska idila. Meštano kažu da tu na velikoj nadmorskoj visini nije padao samo u avgustu, a nije retkost da pola metra padne čak i u maju. Oni koji su došli da obiđu svoje vikendice, morali su da nalože vatru.

- Nema snega za skijanje, ali svakako je prelepo. Ipak nadamo se da će se proleće opet vratiti, jer su dani u ranijem periodu bili prelepi sa visokim temperaturama. Turisti su već počeli da dolaze. Naši redovni gosti su oni domaći. Iz Ivanjive, Novog Pazara i Raške, ali nisu retkost ni gosti iz regiona. Smeštajni kapaciteti se šire i Odvraćenica postaje zaista zanmljiva turistička destinacija, kažu za RINU meštani Golije.

Oni jednoglasno dodaju, da se ova planinska lepotica sa pravom može nazvati jednom od najlepših planina u Srbiji. Bogata šumama i izvorima čiste pijaće voda prava je oaza netaknute prirode.

- Ono što najviše obilaze su vidikovci. Imamo ih par u strogom centru, pružaju poglede u daljine koje ostavljaju bez daha. Pešter, Sjenica kao na dlanu, u daljini Komovi. Zaista je fascinantno, a ko jednom dođe uvek se vraća na Goliju, ističu meštani.

Osim na Goliji, sneg veje od ranih jutarnjih sati na Kopaoniku, ali i na planini Bjelasici u Crnoj Gori.

RINA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading