Ministar Tomislav Momirović
Foto: Alo/Foto: Ognjen Radošević

PIŠE: A. ILIĆ

Predstojeći izbori u Beogradu su referendumski jer će građani moći da izaberu između onih koji su na strani Srbije i onih koji stoje pored osvedočenih neprijatelja Srbije poput Fon Kramon, Mihaela Rota, Tonina Picule, Klemena Grošelja i njihovih domaćih filijala oličenih u Draganu Đilasu i njegovim satelitima, poručio je na početku intervjua za Alo! Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine i član predsedništva Srpske napredne stranke. On nam je otkrio i da li ćemo ga videti u novoj vladi, a razgovarali smo i o drugim aktuelnim temama.

Tomislav Momirović

Ustupljena fotografija

 

- Mi smo svesni trenutka u kojem se održavaju ovi izbori, kao i teške geopolitičke pozicije Srbije, ali i pored toga želimo da uradimo sve ono što smo obećali našem narodu kroz program koji smo nazvali „Skok u budućnost Srbije - EXPO 2027“. Ispred nas su istorijski projekti poput EXPO 2027, izgradnje metroa, i zato mi moramo jedinstveno sa našim narodom da nastavimo sa ekonomskim razvojem Srbije, završimo ove projekte i omogućimo našim ljudima da prosečna plata bude 1.400 evra, prosečna penzija 650 evra i sve to do kraja 2027. godine. Nama je potrebna čvrsta i nesporna većina da bismo ispunili sve zacrtane ciljeve i zato ne smemo da dozvolimo da naš glavni grad ne bude na tom putu razvoja.

Opozicija želi da bira datum. Kažu da im ne odgovara kraj aprila jer će njihovi glasači, a verovatno i oni, tada biti na odmoru. Kakvu poruku time šalju?

- Ne bih ulazio u analize toga šta opozicija voli, a šta ne, šta im odgovara i šta im ne odgovara. Toliko puta smo izašli u susret opoziciji, i svaki put bi ispalo da to nije baš tako kako su oni mislili. Želeli su izbore, dobili su izbore na svim nivoima - a opet su rekli da im to ne odgovara. Izgubili su izbore, tražili su da se ponove izbori, dobili su nove izbore i opet su rekli, e ni to nam sada ne odgovara. Zaista je apsurdno komentarisati bilo kakav odgovor opozicije. Nakon poslednjih izbora jasno je da je izborna lista „Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane“ pobednik, a da su gubitnici svi ovi koji su se svrstali uz Dragana Đilasa.

Kakav rezultat očekujete na beogradskim izborima?

- Ako smo na prošlim decembarskim izborima dobili većinu, očekujem da ćemo na ovim izborima pobediti sa još većom razlikom. Ne samo zato što smo jači i što smo pokazali da smo najozbiljnija politička opcija, ne samo u zemlji nego i u regionu, već zato što je opozicija pokazala da nije ozbiljna, da ne zna šta radi i donosi samo neizvesnost za naše građane.

Kopaonik biznis forum (KBF) 4.3.2024

FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/bs

 

Predsedništvo SNS donelo je odluku da Ana Brnabić bude predsednica Skupštine. To je za mnoge bilo iznenađenje. Zašto baš ona?

- Ne bih rekao da je iznenađenje. Ana je jedan od najvećih boraca koje sam upoznao u svom životu. Kao predsednica Vlade Republike Srbije uvek je bila hrabra i donosila odluke koje su doprinele ekonomskom rastu, novim investicijama i modernizaciji Srbije. Velika je stvar biti u njenoj vladi i ovom prilikom Ani čestitam izbor na još jednu, drugu po jačini funkciju u Republici Srbiji. S ogromnim političkim znanjem i iskustvom, siguran sam da će dobro obavljati posao i na čelu Narodne skupštine Republike Srbije.

Rekli ste nedavno da ste se malo umorili od politike. Da li to znači da nećete biti u narednoj vladi?

- Nisam rekao da sam se umorio od politike, rekao sam da sam ponekad umoran od nedovoljno hrabrosti da se neke stvari reše na efikasan način i da se neki stavovi brane hrabro. Ne smemo nikada više da dozvolimo da predsednik ostane usamljen u odbrani političkih stavova naše organizacije. Ponekada nam je falilo hrabrosti da se s nekim stvarima suočimo, makar to bilo suprotno većinskom opredeljenju građana. Ja lično, kao osoba, nikada nisam umoran. Radim svaki dan od šest ujutru do posle ponoći, a smatram da je najmanje bitno da li ću ja biti u vladi ili ne. Važno je da ko god bude u narednoj vladi nastavi sa hrabrim odlukama, jer to što su građani dali poverenje ovoj politici, to je jedna ogromna obaveza. Sigurna sam da će u narednoj vladi biti tim ljudi koji će znati da se nosi s velikim izazovima i bude kadar da sprovede u delo sve one ambiciozne planove predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji su tu da omoguće građanima kvalitetniji život, moderno zdravstvo, nove prilike za zaposlenje.

Da li će nas iznenaditi ime mandatara?

- Bitno je da vlada prati politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a što se imena samog mandatara tiče, mislim da je to manje bitno. Ono što je mnogo bitnije je da se mandatar i ministri ne povlače pred izazovima, da se hrabro suočavaju s teškim problemima i da mandatar uvek stoji u prvom redu u odbrani naše politike, baš kao što je to radila Ana Brnabić.

BONUS VIDEO:

 

@alo_portal Premijerka Ana Brnabić i njena partnerka, doktorka Milica Đurđić su pre devet godina udomile psa. 🐶 U razgovoru za Alo, Milica Đurđić ispričala je kako je mešanac Lav zaustavio njihov automobil i kako je, kako ona kaže, Lav njih našao. 🥰 Ceo intervju pogledajte u 20h na našem YouTube kanalu ▶️ Ako želite da usvojite psa ili mačku, posetite Facebook stranicu Pet Mondo Serbia 🐈🐶 #alo #alodnevnenovine #anabrnabic #milicadjurdjic #fypシ゚viral #fypシ #fy #viralvideo ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading