Dodeljeni ključevi novih automobila tržišnoj inspekciji
Foto: Alo/Foto MUST

Na početku svog mandata kao ministar trgovine obećao sam snažnu podršku u jačanju tehničkih i ljudskih kapaciteta Tržišne inspekcije, a kako bi ova služba bila efikasnija u radu sa ciljem stvaranja jednakih uslova za poslovanje za sve. Srećan sam što danas vidim da će naši inspektori raditi u boljim uslovima, a ovo je samo pokazatelj brige koju Ministarstvo trgovine ima prema ovom inspekcijskom organu, a čija je osnovna funkcija da bude nosilac u borbi protiv sive ekonomije. Svaki uloženi dinar u inspekciju višestruko se vraća kroz budžetske prihode. Ovo je samo početak ovakvog ulaganja jer je za ovu godinu planirana nabavka još oko 30 motornih vozila, a sve sa ciljem obezbeđivanja bržeg i efikasnijeg reagovanja na izazove u oblasti trgovine i zaštite potrošača širom zemlje - izjavio je ministar Tomislav Momirović.

Ministar Momirović je istakao da briga o ovom inspekcijskom organu ne podrazumeva samo ulaganje u tehničku opremljenost, već osnovni pravac jačanja Tržišne inspekcije predstavlja zapravo investiciju u ljudske kapacitete, i dodao: „Odlučni smo da obezbedimo adekvatne resurse i podršku za rad naših inspekcijskih organa kako bismo osigurali poštovanje propisa i zaštitili interese naših građana i privrede.“

- Na osnovu konkursa započetog u 2023. godini, a okončanog početkom ove godine, u radni odnos primljena su 24 nova inspektora, te su planirana i dalja zapošljavanja zbog sve obimnijeg i kompleksnijeg posla koji Tržišna inspekcija sprovodi, naročito s aspekta usaglašenosti i bezbednosti proizvoda, suzbijanja trgovine krivotvorenim proizvodima, a što su i trendovi koji prate evropsku regulativu i evropska tržišta - rekao je Momirović. 

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading