Kuća na koju je pala protivgradna raketa
Foto: Alo/Foto: RINA

U Ulici proleterskih brigada na porodičnu kuću pala je i neeksplodirana protivgradna raketa.

- Čuli smo da je nešto puklo, a onda i saznali da je raketa proletela kroz krov. Samo pukom srećom nije bilo nikoga u tom delu kuće u tom trenutku i nije bilo žrtava - kažu za RINU Milanovčani.

Porodicu u čiju kuću je upala protivgradna raketa posetio je i prvi čovek ove opštine Dejan Kovačević koji je istakao da će opštinske ekipe za procenu štete već sutra krenuti na teren kako bi se popisala sva nastala šteta.

- Pukom srećom prošlo je bez žrtava. Opština će nadonaditi štetu porodici, a svakako ćemo tužiti proizvođača raketa - rekao je Kovačević.

Oluja praćena gradom veličine oraha pogodila je i sela u okolini Topole i Aranđelovca. Najviše su stradla topolska sela Lipovac, Vaganac, Kloka, Belosavci, Zagorica, Natalinci, dok su u Aranđelovcu najgore stradala sela Banja i Vukosavci.

Prema rečima meštana topolskih sela šteta na poljoprivredi je ogromna, uzevši u obzir to da je ovo drugi put za poslednjih deset dana da ih pogađa ovako snažno nevreme.

- Grad je padao skoro 20 minuta, u dvorištu je bilo kao u sred zime, sve je bilo belo. Nikada do sad nije ovako bilo, a što je najgore kiša i dalje ne prestaje, a pada od pet popodne. Šteta na voću, povrću i ratarskim usevima je ogromna. Kako će seljaci ovo preživeti ja ne znam - kaže meštanin sela Krčevac.

Prema rečima Mire Radovanović iz topolskog sela Lipovac, nevrem je taj kraj zahvatilo u dva navrata, prvo praćeno gradom, a zatim jakom kišom.

- Odjednom se smračilo kao da pada noć. Tamni oblaci su se nadvili sa svim stran. Krenula je prvo da pada jaka kiša, a onda je počeo i grad koji je padao oko pet minuta. Zatim je stalo, progrejalo Sunce ali je onda naišao drugi oblak i ponovo počela kiša”, rekla je ona.

Inače, Topolu je i u toku prošle sedmice pogodilo nevreme praćeno krupnim gradom koji je izazvao štetu na poljoprivrednim kulturama.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading