Nevreme u Topoli
Foto: Tanjug/TANJUG/ Jovan Nikolić

Najviše su stradala topolska sela Lipovac, Vaganac, Kloka, Belosavci, Zagorica, Natalinci, dok su u okolini Aranđelovca najviše pogođena sela Banja i Vukosavci.

Prema rečima meštana topolskih sela šteta na poljoprivredi je ogromna, uzevši u obzir to da je ovo drugi put za poslednjih deset dana da ih pogađa ovako snažno nevreme.

„Grad je padao skoro 20 minuta, u dvorištu je bilo kao u sred zime, sve je bilo belo. Nikada do sad nije ovako bilo, a što je najgore kiša i dalje ne prestaje, a pada od pet popodne. Šteta na voću, povrću i ratarskim usevima je ogromna. Kako će seljaci ovo preživeti ja ne znam”, kaže meštanin sela Krčevac.

Prema rečima Mire Radovanović iz topolskog sela Lipovac, nevrem je taj kraj zahvatilo u dva navrata, prvo praćeno gradom, a zatim jakom kišom.

„Odjednom se smračilo kao da pada noć. Tamni oblaci su se nadvili sa svim stran. Krenula je prvo da pada jaka kiša, a onda je počeo i grad koji je padao oko pet minuta. Zatim je stalo, progrejalo Sunce ali je onda naišao drugi oblak i ponovo počela kiša”, rekla je ona.

Inače, Topolu je i u toku prošle sedmice pogodilo nevreme praćeno krupnim gradom koji je izazvao štetu na poljoprivrednim kulturama.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading