pljusak
Foto: Alo/Tanjug/Vladimir Pori


Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je danas saopštio da će veći deo Srbije biti pretežno oblačan, dok će na istoku i jugu zemlje biti promenljivo sa sunčanim intervalima. Temperature će se kretati od 14 do 30 stepeni. Međutim, na snazi je crveni meteoalarm u dva dela Srbije zbog grmljavine, a RHMZ je jutros objavio upozorenje na grmljavinske nepogode na području zemlje.


U upozorenju RHMZ-a istaknuto je da se očekuje veoma nestabilno vreme sa pljuskovima, grmljavinom, lokalno velikom količinom padavina za kratko vreme, gradom i jakim i olujnim vetrom u zoni najintenzivnijih pljuskova. Takođe, istaknuto je da je teško odrediti tačnu lokaciju stvaranja, premeštanja i jačine samih nepogoda, te da će za konkretne lokacije biti izdavana hitna upozorenja jedan do dva sata unapred.

Crveni meteo alarm i narandžasto upozorenje

U istočnoj i jugoistočnoj Srbiji danas je na snazi crveni meteo alarm zbog grmljavine, dok je na snazi i narandžasto upozorenje zbog kiše. U Beogradu se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vreme, sa pljuskovima i grmljavinom tokom poslepodneva i večeri, uz slab zapadni i severozapadni vetar. Temperature će se kretati od 17 do 24 stepena.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading