Lepo vreme
Foto: Alo/Alo! Aleksandar Nalbantijan

Prvi dan vikenda donosi lepo vreme, sa puno sunca, s maksimalnom dnevnom temperaturom do 30 stepeni. Kako je meteorolog Ivan Ristić rekao za Alo!, lepo vreme potrajaće samo za vikend, a potom nas očekuje postepeni pad temperature i nestabilan period sa pljuskovima i kišom.

- Subota nam donosi prestanak vetra i košave. Imaćemo lep dan, sa puno sunca i bez ijednog oblaka, a maksimalna dnevna temperatura ići će od 25 do 30 stepeni. Ipak, od nedelje po podne kreće nestabilan period sa čestom pojavom pljuskova i kiše praćenih grmljavinom, a ponegde i gradom. Nećemo dugo moći da uživamo u toplijem vremenu, biće čestih pljuskova, sparno, ali bez vetra - rekao je Ristić, i dodao da nas naredne nedelje očekuje pogoršanje vremena.

Ivan Ristić

Masanori Jošida

 

- Temperatura tokom sledeće nedelje u manjem postepenom padu. Za sve one koji imaju problema sa poplavama, savetuje se da očiste svoje odvode vode. Za sada se prognozira da će pasti 30-50 mm kiše - rekao je Ristić, i dodao da će novi priliv afričkog vazduha u Srbiju doći 10. juna.

BONUS VIDEO:

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading