shutterstock
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Naime, od njih se traži da potvrde adresu za prijem pošiljke, a istina je da se radi o još jednom pokušaju prevare.

- Dostava vašeg paketa je obustavljena zbog nedostatka broja ulice u paketu. Proverite i ažurirajte tačnu adresu. Kliknite na gornju vezu da biste ažurirali ili kopirali url iznad da biste otišli na Gugl pretraživač da biste izvršili izmene - glasi sadržaj poruke.

Podsetimo, iz "Pošte Srbije" napomenuli su nedavno da građani obrate pažnju na broj sa kojeg je poslata poruka. Istakli su da su već neko vreme na udaru prevaranata koji, koristeći logo i ime firme, pokušavaju da dođu do brojeva kartica i sigurnosnih kodova kako bi im oteli novac.

- Deset godina imamo konstantno talas organizovanih prevara putem pošiljki i uglavnom iza njih stoji isti tim ljudi. Recimo, jedna od prevara je kada neko pozove iz nekog kol centra i ponudi vam da budete srećni dobitnik besplatnog poznatog proizvoda i jedino što treba da uradite je da pokrijete troškove slanja tog proizvoda iz Slovenije, što košta 10 evra.

U pitanju su uvek poznati proizvodi čija je cena osetno veća, a na kraju ono što dobijete je takav proizvod ali falsifikat - ukazao je za RTS Nenad Bumbić iz Zaštite potrošača.

Upućeni savetuju da SMS poruke koje stignu, građani obrišu ili blokiraju i da nipošto ne unose podatke sa kartice i sigurnosne kodove na link koji je u poruci.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading