NIS
Foto: Privatna arhiva/Promo

Usled dve velike superćelijske oluje koje su pogodile našu zemlju tokom letnjeg perioda, čitava zemlja pretrpela je velike štete, a posebno region Vojvodine, kao i grad Novi Sad. Pogođen je i Limanski park jedan od najlepših parkova Novog Sada, koji je prilikom ove dve oluje izgubio znatan broj stabala, dok je veliki broj oštećen. Kompanija NIS je donacijom od 5 miliona dinara podržala realizaciju projekta tokom kojeg će sa ciljem revitalitzacije, sanacije i ozelenjivanja, biti posađeno 145 sadnica u Limanskom parku.

Akciji su prisustvovali Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, zajedno sa članicom Gradskog veća, Mirom Radenović Bojić, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, kao i organizatori akcije, odnosno Gradska uprava za zaštitu životne sredine, Javno-komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ i Udruženje „Zelena stolica“, kao i predstavnici i volonteri ostalih kompanija koje su podržale realizaciju projekta.

 

„U okviru rekonstrukcije i saniranja Limanskog parka koji se prostire na površini od skoro 13 hektara, u narednim danima će biti posađeno 145 sadnica, što nije konačan broj, s obzirom na to da se sadnja nastavlja, rekao je gradonačelnik i dodao da su za sanaciju Limankog parka izdvojena sredstva od oko 16 miliona dinara, od čega su kompanije donirale oko 10 miliona dinara, a Grad Novi Sad oko šest miliona dinara.

Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora kompanije NIS, ovom prilikom se zahvalio gradu, na mogućnosti da i kompanija NIS učestvuje u uređivanju Novog Sada.

„Grad Novi Sad uvek može da računa na NIS, s obzirom da smo svesni koja je naša uloga kao velike kompanije u obezbeđivanju finansijske stabilnosti, ali i energetske bezbednosti. Druga stvar koju bih želeo da istaknem jeste očuvanje životne sredine i ekologije koje je u fokusu delatnosti naše kompanije“, rekao je Smirnov ovom prilikom.

U akciji sadnje u Limanskom parku učestvovali su članovi Kluba volontera kompanije NIS, kao i volonteri ostalih kompanija koje su podržale akciju i koji su uz stručnu pomoć zaposlenih u JKP „Gradsko zelenilo“ posadili veliki broj stabala, koja će zasigurno ulepšati i revitalizovati jedan od najlepših novosadkih parkova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading