"IZ DŽIPA BEOGRADSKIH TABLICA JE IZAŠLA MLAĐA ŽENA, UŠLA U WC, A ONDA.." Radnici pumpe imali šta da vide: Odmah pozvali policiju!
Foto: Youtube/Printscreen

Sve se zbilo pre desetak dana, u popodnevnoj smeni, u kojoj je radilo ovo dvoje mladih ljudi.

- Iz džipa beogradskih tablica izašao je stariji muškarac i mlađa žena, ispostavilo se, njegova ćerka. Dok je ona bila u toaletu, on se raspitivao za put do groblja jer su krenuli na jednu sahranu. Objasnili smo mu i otišli su. Kolega je, par trenutaka kasnije, u toaletu primetio novčanik. Izneo ga je i kad smo pogledali šta ima u njemu, imali smo šta da vidimo – osim dokumenata i kartica, u njemu je bila veća količina novca i u dinarima i u evrima. Nismo brojali, ali nam je vlasnica kasnije rekla da je bilo preko 100.000 dinara, objašnjava Dijana.

U novčaniku su pronašli i pasoš i o svemu odmah obavestili policiju. Pošto su naveli da je vlasnica otišla na sahranu, iz policije su pozvali cvećaru pored groblja i kad su objasnili o čemu se radi, radnica cvećare, Rada, se odmah uključila u potragu.

- Rada je na parkingu pronašla pomenuti džip, strpljivo sačekala da prođe sahrana i da se vlasnik džipa i njegova ćerka pojave. Upitala je ženu gde joj je novčanik, na šta je ova opušteno odgovorila da je u kolima. Rada joj je, uz osmeh, rekla da ne bude tako sigurna, te da ipak svrate na benzinsku pumpu, nadovezuje se Vladimir na priču svoje koleginice.

Za par minuta, Beograđani su ponovo bili na pumpi.

- Kad smo joj pružili novčanik, žena je bila u šoku. Objasnila nam je da je novac spremila za ratu kredita i da ne zna šta bi da joj novčanik nije pronađen i vraćen. Zahvalila nam je, počastila nas i rekla da je srećna što „još postoje ovakvi ljudi“, uz osmeh kaže Dijana, dodajući da joj nikada ne bi palo na pamet da uzme tuđi novac, te da je ovo što su kolega i ona uradili nešto što bi trebalo da bude normalno.

I nešto, dodaćemo, što u današnje vreme i nije baš česta pojava. Tim je Dijanin i Vladimirov gest još vredniji pažnje i zaslužuje iskrene pohvale.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
raka

19.10.2023 10:31

Bravo !!! Još samo da se ''oglase'' i poslodavci, da vidimo da li je i od ''njih'' usledila neka nagrada... Bilo bi logično ako ne i poučno.

Nena

19.10.2023 10:32

Pošteni ljudi, zdravi i SRECNI bili...