CarGo
Foto: Promo/Promo

Udruženje građana CarGo obezbedilo im je smeštaj u Beogradu, a kompanija W Hospitality Group organizovala im je svečanu večeru dobrodošlice u ribljem restoranu „Momi“ i ručak u „Supreme Steak“ restoranu, u Tržnom centru Galerija.

„Sestrinstvo Manastira Sveta Lidija veoma je zadužilo srpski narod u celini. U periodu od 1991-1995. godine, preko 3.000 dece iz ratom zahvaćenih područja živelo je u Manastiru Sveta Lidija. Za vreme ratova, otvorena im je škola u Manastiru i dodeljene su im stipendije. Takođe, stotine dece sa Kosova i Metohije, kao i one raseljene, boravili su u Manastiru prethodnih godina. U okviru Manastira funkcioniše i prva Pravoslavna televizija, kao i najveća pravoslavna štamparija na Balkanu, u kojoj su se besplatno, kao dar srpskom narodu, štampala dela naših svetaca. Za svoje zasluge, Manastir je odlikovan najvećim priznanjem, Sretenjskim ordenom, a sestrinstvo je ujedno i nosilac Ordena Svetog Save prvog reda, koji im je dodelila Srpska pravoslavna crkva“, rekao je predsednik Udruženja građana CarGo i poverenik Manastira Hilandar, Miloš Stojković.

CarGo

Promo

 

On dodaje i da ovi simbolični gestovi predstavljaju jedan od načina da se ovom sestrinstvu Srbija, ali i samo Udruženje, oduže na dugogodišnjoj posvećenosti i brizi za našu decu i mlade. Pored posete Beogradu, sestrinstvo Manastira Sveta Lidija boraviće i na Zlatiboru, gde će posetiti svetinje Ovčarsko-kablarske klisure.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading