PREMINULA SRPSKA HEROINA MILEVA GAĆEŠA PIĆANIN Goran Vesić se oprostio od žene koja je učestvovala u atentatu na monstruma Pavelića
Foto: Printscreen/Youtube

Od nje se večeras na Fejsbuku oprostio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. 

U objavi je napisao:

 

 

"Mileva Gaćeša Pićan, poslednja živa osoba koja je učestvovala u organizaciji atentata na Antu Pavelića u Argentini, preminula je u 97. godini u Buenos Ajresu.

U pokušaj ubistva ustaškog poglavnika Nezavisne Države Hrvatske bilo je uključeno samo nekoliko ljudi. Mileva Gaćeša Pićan je o svemu prvi put javno govorila 30. januara 2020. godine, u ekskluzivnoj ispovesti za emisiju Oko magazin "Blagoje Jovović i Ante Pavelić, bilo jednom u Argentini".

Ispričala je da su u organizaciju atentata bili uključeni njen brat Milan Gaćeša, njen muž, sveštenik Radojica Popović i ona. Pavelića su do kuće gde je živeo, u gradiću Lomas del Palomar, nadomak Buneos Ajresa, pratili Milo Krivokapić i Blagoje Jovović, koji je i pucao na ustaško zlo.

Svi oni su se zauvek upisali u večno pamćenje srpskog naroda. Ispunili su zemaljsku pravdu i osvetili se najvećem krvniku nad srpskim narodom ikad.

Uz poslednji pozdrav srpskoj heroini, ističem sopstveni ponos što su Beograd i Srbija odali počast ovom herojstvu nazvavši ulicu u Zemunu po Blagoju Jovoviću. Moramo da pamtimo i ništa nikad ne smemo da zaboravimo.

Večna slava i hvala Milevi Gaćeši Pićan."

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading