SRBIJA OD SUTRA U CRVENOJ KATEGORIJI Pooštrene mere za naše građane koji ulaze na Kipar!
Tanjug

Tako će sve osobe koje nisu vakcinisane morati da imaju dva negativna PCR testa, prvi 72 sata pre leta i drugi odmah po sletanju na Kipar - testiranje se obavlja na aerodromu, o trošku putnika, a vreme do dobijanja rezultata se mora provesti u samoizolaciji.

Od ove obaveze se izuzimaju deca mlada od 12 godina, navedeno je na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Određene kategorije lica će moći da se ukrcaju na let bez testa, ali su dužni da se testiraju po dolasku na Kipar, a to su oni koji imaju regulisan boravak na Kipru i primili su bar jednu doze vakcine, zatim oni koji imaju regulisan boravak na Kipru uzrasta 12-15 godina.

Takođe, tu su uključeni i svi oni koji imaju regulisan boravak u toj ostrvskoj zemlji uzrasta 16 do 18 godina koji su primili prvu dozu vakcine, te svi koji iz medicinskih razloga ne mogu da se vakcinišu i poseduju dokaz o tome izdat od strane Ministarstva zdravlja Kipra.

U tim slučajevima, svi koji spadaju u neku od navedenih kategorija, moraju ostati u obaveznoj samoizolaciji 72 sata, a nakon toga obaviti još jedno PCR testiranje.

Ukoliko je ponovljeni test negativan, mogu prekinuti samoizolaciju.

Putnici koji poseduju sertifikat o vakcinisanju nisu u obavezi da rade PCR test, ali mogu biti nasumično testirani na kiparskom aerodromu, o sopstvenom trošku).

Kipar priznaje sve četiri vakcine koje su na raspolaganju u Srbiji, tačnije ta zemlja na svojoj teritoriji priznaje vakcine Fajzer-Biontek, AstraZeneka, Dzonson i Džonson, Moderna, Sputnjik V, Sinofarm i Sinovak.

Takođe, svi putnici su u obavezi da elektronski popune propusnicu (CyprusFlightPass) 48 sata pre leta na linku https://www.cyprusflightpass.gov.cy.

Propusnica turistima služi za nesmetano kretanje na Kipru sedam dana, nakon čega su u obavezi da na svaka tri dana rade PCR test/Rapid test, ukoliko nisu vakcinisani.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading