dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

U poslednje vreme, sve češće se događaju slučajevi neovlašćenog skidanja novca sa kreditnih kartica građana. Jedan 42-godišnji Beograđanin nedavno je doživeo neprijatno iznenađenje kada je, tokom noćne smene na poslu, primio poruke na mobilnom telefonu koje su ga obavestile da mu je sa računa skinut novac. U razmaku od nekoliko minuta, stigle su tri poruke o transakcijama u ukupnom iznosu od 174,04 evra. Nakon što je banka osnovala njegovu reklamaciju, obavestili su ga da je povraćaj sredstava izvršen u skladu sa zakonom.

- Na osnovu informacija sa kojima trenutno raspolažemo Vašu reklamaciju smo ocenili kao osnovanu. U skladu sa članom 61 Zakona o platnim uslugama izvršen Vam je povraćaj sredstava u ukupnom iznosu od 174,04 evra - navela je banka.


Finansijski konsultant Vladimir Vasić ističe važnost korišćenja kartica za plaćanja preko proverenih sajtova, posebno prilikom online kupovine. Preporučuje da se za internet plaćanja koristi posebna kartica koja je odvojena od tekućeg računa klijenta, kao dodatna mera zaštite.

Žrtva 39-godišnji Beograđanin sa 19 neovlašćenih transakcija

Jedan 39-godišnji Beograđanin takođe je bio žrtva neovlašćenog skidanja novca sa kreditne kartice. Tvrdi da su mu na svaka tri minuta stizale poruke o transakcijama, a iznosi koji su mu skinuti kretali su se od 1.000 do 12.500 dinara. I on je podneo reklamaciju banci i čeka odgovor.

(Pink)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading