ZAPAD UVUKAO UKRAJINU U TRAGEDIJU Lavrov: Oslobodićemo Ukrajince od ugnjetavanja
EPA

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da su potezi Kijeva i Zapada uvukli Ukrajinu u tragediju.

Kako je rekao, Zapad je stao na stranu Kijeva po pitanju sabotaže Minskih sporazuma i zatvorio oči na zločine protiv naroda.

„Sve te godine naši zapadni partneri sistematično su štitili ukrajinski režim zatvarajući oči na vojne zločine protiv običnih građana, zatvarali oči na ubijanje žena i dece, starijih ljudi, na uništavanje infrastrukture. Podržavali su porast neonacizma i rusofobije što je na kraju uvuklo Ukrajinu u tragediju“, kazao je on tokom sastanka sa predstavnicima LNR i DNR u Moskvi.

Dodao je i da je Rusija odluku o sprovođenju specijalne operacije donela kako bi Ukrajinci, nakon što budu oslobođeni od ugnjetavanja nacifikacije, mogli slobodno da odlučuju o sopstvenoj budućnosti.

„Ruska operacija sprovodi se kako bi Ukrajinci, nakon što budu oslobođeni od ugnjetavanja, mogli slobodno da odlučuju o sopstvenoj budućnosti“, istakao je on.

Lavrov je istakao i da Moskva nije mogla da ostane po strani nakon molbe LNR i DNR da im se pruži vojna pomoć i zaštita od agresora. Lavrov je kazao i da Zapad negira činjenicu "očiglednog genocida" u Ukrajini.

 

 

Komentari (0)

Loading