35. BEOGRADSKI MARATON – Više od 6.700 maratonaca i polumaratonaca trčalo ulicama srpske prestonice (VIDEO)
Foto: ALO/Marko Metlaš

Spektakularno izdanje 35. Beogradskog maratona, održano je u nedelju 15. maja - na Dan porodice. Učestvovalo je više od 6.700 maratonaca i polumaratonaca, iz 70 zemalja sveta. Među učesnicima, bilo je i 1.200 gostiju iz inostranstva.

Beograd je, jubilarnim, 35. izdanjem maratona u svet poslao lepu sliku kojom se promovišu sport i zdrave životne navike. I ove godine kompanija Alo! je imala zabavnu stanicu na Zelenom vencu. Stotine mališana ponosno je prošlo kroz cilj Alo! Dečije trke, slikalo se sa peharom i kao nagradu dobilo slatke paketiće.

Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Stazom 35. Beogradskog maratona, prošli su osobe sa invaliditetom, roditelji sa decom, odgovorni vlasnici kućnih ljubimaca, humanitarne organizacije... Posle pauze nastale zbog pandemije koronavirusa, ponovo je održana Trka zadovoljstva, sa više od 15.000 učesnika.

Pobednik 35. Beogradskog maratona je Etiopljanin Mulgta Birhanu Feisa (2:12:57), a u ženskoj konkurenciji pobedila je njegova zemljakinja Tsedole Čekole (2:34:00). Među polumaratonkama najbrža je bila Kenijka Lusi Mavija Muli (1:11:54). U muškoj konkurenciji je pobedio, takođe Kenijac, Pol Tiongik (1:04:19) 1,16 miliona trkača je učestvovalo ukupno do sada na svim trkama pod okriljem Beogradskog maratona.

Alo!/Masanori Jošida

 

Trkači su nakon cilja mogli da se okrepe na Alo! štandu, dostupnom i posetiocima manifestacije.

Jubilarni 35. maraton bio je najlepša moguća razglednica našeg glavnog grada.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Komentari (0)

Loading