POVRATAK KRALJA NA TRON Novak se ponovo popeo na teniski presto, sledi paklena borba na Rafinom terenu
Foto: AP/AP Photo/Kamran Jebreili

Srpski teniser od ovog ponedeljka provodi 381. nedelju na prvom mestu ATP liste.

Znamo da Novak nije igrao na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju i svima poznatih razloga. Karlos Alkaraz je osvojio turnir u kalifornijskoj pustinji, popeo se na prvo mesto, ali, pošto nije uspeo da odbrani tron u Majamiju, ponovo je morao da prepusti presto najboljem - Novaku Đokoviću. 

Na prvoj poziciji Srbin ima 7.160 bodova, dok je Alkaras drugi sa 6.780.

Sledi masters u Monte Karlu (9. do 16. april) gde će se Španac i Srbin boriti za prvo mesto. Onaj ko bude osvojio titulu u Kneževini, osvojiće prvo mesto. Ako ni jedan ni drugi ne trijumfuju, prednost će imati srpski teniser - Đoković će biti miran u svim situacijama osim ako Alkaras stigne do finala. U tom slučaju Novak mora da odigra polufinale. 

POVRATAK KRALJA NA TRON Novak se ponovo popeo na teniski presto, sledi paklena borba na Rafinom terenu

AP Photo/Kamran Jebreili

 

NISU SVI KAO NOVAK ĐOKOVIĆ Šampionka jednim potezom zgrozila svet - ovo je velika sramota (VIDEO)

Na trećoj poziciji je ostao Stefanos Cicipas sa 5.770 bodova, na četvrtu se popeo šampion Majamija Danil Medvedev koji sada ima 5.150 bodova, dok je na petom mestu Kasper Rud sa 5.005.

Andrej Rubljov je "skočio" do šestog mesta, a Feliks Ože-Alijasim je pao na sedmo. Holger Rune ja zadržao osmu poziciju. Plasman u finale drugog mastersa u sezoni donelo je Janiku Sineru napredak od dva mesta i on je sada deveti. U Top 10 je još Tejlor Fric.

Rafael Nadal je nastavio da pada, pa je od ovog ponedeljka 14. teniser sveta. 

Kada je reč o ostalim srpskim predstavnicima – Miomir Kecmanović ja nazadovao za pet pozicija i sada je 40. Laslo Đere je ostao na 58. mestu. Dušan Lajović je skočio za osam mesta i trenutno je 68. u poretku. Filip Krajinović je 78. Hamad Međedović je na 193. mestu.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading