DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO Vilander pričao o Novaku, navijači u euforiji zbog njegovih reči
EPA

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, osvojio je svoju šestu titulu u "Večnom gradu", a u finalu je pobedio Grka Stefanosa Cicicpasa sa 2:0 (6:0, 7:6). 

Srpski igrač je tako pokazao da će maksimalno spreman dočekati Rolan Garos i da je u pravom trenutku podigao nivo svoje igre. 

Nakon slabijih izdanja u Beogradu i Monte Karlu, Novak je u Madridu pokazao dosta bolji tenis, a onaj najbolji demonstrirao je u Rimu. 

Srbinov furiozan povratak na nekadašnju formu, nije mogao, a da ne prokomentariše legendarni švedski teniser, Mats Vilander, osvajač sedam grend slem titula. 

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO Vilander pričao o Novaku, navijači u euforiji zbog njegovih reči

EPA

 

On veruje da je Srbin glavni favorit u Parizu, uz dužno poštovanje Rafaela Nadala, neprikosnovenog vladara Rolan Garosa sa 13 titula. 

-Zbog više razloga moram da kažem da je Novak favorit - poručio je Vilander za špansku "Marku". 

-Kao prvo, Đoković je upravo osvojio Rim i to će mu dati veliko samopouzdanje. Kao drugo, verujem da želi da se osveti posle svega što mu se desilo prethodnih meseci kada nije mogao da igra Australijan open. Uz sve to, Đoković je branilac trofeja i ovde je igrao sjajno prošle godine. 

DA LI JE MOGUĆE DA JE OVO REKAO Vilander pričao o Novaku, navijači u euforiji zbog njegovih reči

eurosport/printscreen

 

DONETA DELIMIČNA ODLUKA Rusi i Belorusi još uvek čekaju

Vilanderu se dopada i mladi Karlos Alkaraz, koji je pobedio Đokovića u polufinalu Madridu. Zna da se Nadal neće tako lako predati u Parizu gde je 13 puta podizao trofej, međutim zna da Đoković ipak ima završnu reč.

-Pokazao je da može da igra duge mečeve u Madridu, nakon što je u Monte Karlu bio umoran. Sada je dosta bolji i što se mene tiče prvi je favorit na Rolan Garosu - poručio je Šveđanin koji je istakao da to nije jedina situacija u kojoj je srpski teniser favorit - isto misli i za grend slemove.

-Da, i dalje mislim to. Svaki put kad je na visokom nivou to se pokaže... Mislim da će ih imat 24-25 kad završi karijeru, niko ne bi rekao da mu je 35 godina.

Podsećanja radi, Rolan Garos se igra u periodu od 22.maja do 05.juna. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading