NOVE INFORMACIJE IZ AUSTRALIJE! Sprema se spektakl u Melburnu, a u glavnim ulogama Novak i Rodžer!
EPA-EFE/MICHAEL DODGE

Gotovo na svakodnevnom nivo pristižu informacije vezane za Australijan open. Glavno pitanje je hoće li na njemu učestvovati Novak Đoković? 

Vlada Australije je objavila da će samo vakcininisani teniseri moći da učestvuju na prvom grend slemu u sezoni, ali to još nije definitivna odluka. 

Prvi reket sveta i devetostruki osvajač Australijan opena Novak Đoković nedavno je izjavio da će se oglasiti kada zvanično budu poznati svi uslovi.

Australijski trener Daren Kejhil veruje da će u Melburnu učestvovati i Novak Đoković i Rafael Nadal i Rodžer Federer, pošto sva trojica žele da osvoje 21. grend slem titulu.

Ulog je ogroman - istorija je na talonu.

- Verujem da će i Rodžer igrati. Znam da naporno radi na terenu. Prilično sam siguran da će doći. Činjenica da ima 40 godina i da radi to što radi je neverovatna. I on želi da osvoji 21. grend slem. Video sam da i Rafa trenira u Španiji. I on želi da osvoji 21. grend slem. Tu je, naravno, Novak. On je u ovoj godini pokušao da dođe do kalendarskog slema, što nije niko uradio od Roda Lejver 1969. Imao je fantastičnu sezonu, ali Medvedev je u finalu US opena igrao odlično - rekao je Kejhil.

Iskusni stručnjak je istakao da i potencijalno odsustvo igrača iz vrha neće mnogo uticati na turnir.

- Treba da zapamtimo da je tenis veći od pojedinca. Mislim da će Novak biti ovde. Ali ako ne dođe, turnir će ponovo biti uspešan. Bilo bi razočaravajuće da ga ne vidimo, ali bilo je turnira na kojima nisu učestvovali Rodžer ili Rafa, gde Serene nije bilo. O tome se mnogo pričalo, ali kada turnir počne, onda su se javljale nove priče. Naredni Australijan open će biti odličan, i za igrače i za publiku - istakao je Kejhil.

Australijan open igra se od 17. do 31. januara 2022. godine. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading