REČI KOJE SU SVE OBJASNILE Sad je sve jasno oko Novakovog učešća na Australijan openu
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

U danu kad su Amerikanci objavili da imaju dokaz da se Novak Đoković tajno vakcinisao, u Australiji se pričalo o učešću najboljeg tenisera planete na Australijan openu, u januaru sledeće godine. Srbin će, ako bude ulestvovao, biti apsolutni favorit za osvajanje pehara, kojim bi i definitivno postao najbolji svih vremena. 

 

Danima je u Australiji glavna tema Novakovo učešće koje bi moglo da bude uslovljeno vakcinacijom. Za sada još nije zvanično potvrđeno da će se obavezna vakcinacija zahtevati od učesnika Australijan opena, ali se takva mogućnost smatra više nego realnom, što je potvrdio i premijer Viktorije Danijel Endrjuz.

Imajući u vidu Novakov stav o obaveznoj imunizaciji, novinari su pitali premijera da li uvođenje novog propisa za profesionalne sportiste znači da devetostruki osvajač Otvorenog prvenstva Australije neće moći da se bori za svoj deseti trofej u Melburnu u januaru 2022. godine.

- Grend slem titule vas neće zaštititi. Jedina titula koja će vam pružiti zaštitu jeste dokaz o prvoj i drugoj dozi vakcine - poručio je Endrjuz.

Đoković nije jedini vrhunski teniser koji se protivi obaveznoj vakcinaciji, pošto su slične stavove izneli i drugi reket sveta, Rus Danil Medvedev, kao i Grk Stefanos Cicipas. 

Reči premijera Viktorije Danijela Endrjuza ukazuju na to da i kad Australija otvori svoje granice (što se očekuje do kraja godine), ulaz u zemlju neće biti dozvoljen stranim državljanima koji nisu vakcinisani. Endrjuz je izjavio da je najavu toga dobio i od saveznog premijera Australije Skota Morisona.

- Logika i mnogobrojni razgovori sa saveznim premijerom mi govore da će ulazak u zemlju biti dozvoljen australijskim držvljanima koji nisu vakcinisani. Ali, ako ste strani državljanin i nameravate da dođete u Australiju poslovno ili turistički, šanse da vam bude odobren ulazak u zemlju su vrlo, vrlo male - podvukao je Morison.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading