REMI KAO POBEDA Zvezda je u Ligi šampiona
Foto: Vladimir Marković

Crvena zvezda je u Ligi šampiona! Izabranici Aleksandra Filipovića pobedili su Savonu u Italiji sa 9:8, a večeras su remijem kod kuće (11:11) overili prolaz u elitu.

Domaći su sjajno počeli meč, vodili su posle prve deonice sa 4:2, sredinom druge sa 6:3, ali su pomislili da je sve gotovo, a iskusna Savona to kaznila, pa je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 8:7.

Veljko Tanasković je pogodio za 8:8, Savona preko Andrea Fondelija stigla do 9:8. Meč je ponovo bio u egalu, a strelac je bio Vuk Milojević. Situacija je postal veoma dobra, na četiri minuta pre kraja, kada je Veljko Tanasković iskoristio situaciju sa igračem više u bazenu – 10:9. Nedugo zatim, reprezentativac Crne Gore, Bogdan Đurđić je pogodio za 11:9 i slavlje vaterpolista i navijača Crvene zvezde je moglo da počne. Savona je do kraja uspela da stigne do izjednačenja.

Golove za Crvenu zvezdu, postigli su: Gavril Subotić i Veljko Tankosić po tri, Stefan Pješivac po dva, Ivan Basara, Bogdan Đurđić i Filip Gardašević po jedan. Kod Savone, raspoloženi za igru u napadu, bili su Andrea Fondeli sa četiri i Lorenco Bruni sa tri gola.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading