NAJBOLJI SA NAJBOLJIMA! Šahovski savez Srbije i SP Resort potpisali važan ugovor (VIDEO)
Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

Ovo nije prvi put da se jedan ovakav događaj organizuje u restoranu "Dva jelena", pa se može reći da su i oni jedni od partnera Šahovskog saveza Srbije.

Naši šahisti će se za Evropsko prvenstvo, koje se održava u Sloveniji u novembru pripremati na Staroj planini.

U ime Šahovskog saveza Srbije obratio se predsednik Dragan Lazić, koji je istakao da je potpisivanje ovog ugovora od velike važnosti za naš šah.

- Zadovoljstvo mi je što danas nastavljamo naše aktivnosti vezane za nove ugovore sa sponzorima. Posebno mi je drago što smo uspeli da privučemo i jedno od najvećih imena u svetu turizma, a to je Stara Planina. Gospodin Goran Karadžić (direktor SP Resort) je od našeg prvog kontakta izrazio nameru i spremnost da se i Stara Planina sa svojim potencijalima uključi u rad Šahovskog saveza Srbije. Prvi ozbiljan povod za tu saradnju su pripreme naše reprezentacije pred prvenstvo Evrope u Sloveniji koje će se održati u novembru. Naši ciljevi su najviši, a možemo ih ostvariti samo vezivanjem sa najuspešnijima. SP Resort je lider u turizmu i biće nam zadovoljstvo da nastavimo saradnju. Očekujemo da naši reprezentativci imaju maksimalne uslove za pripreme. Prve reakcije igrača kada su čuli gde će se održati pripreme su pozitivne - rekao je Lazić.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

Lazić je dodao kako je uveren da se ova saradnja neće završiti na prirpemama.

- Izvesno je da se ova saradnja neće završiti na pripremama, nego će se nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Ovom prilikom se zahvaljujem gospodinu Karadžiću što je svesrdno prišao srpskom šahu i on će u tom našem mozaiku uspeha, imati važnu kockicu - naveo je predsednik Šahovskog saveza Srbije.

Ispred SP Resort obratio se direktor Goran Karadžić koji je poručio da je ovaj ugovor potpisivanje najboljih sa najboljima.

- Najbolji su sa najboljima! Ove godine su se na Staroj planini pripemali košarkaši zemunske Mladost koji su prošle sezone osvojili Košarkašku ligu Srbije. Šah je prepoznatljiv u svetu kao inteligentan sport i sigurno da će svi naši reprezentativci imati posebnu pripremu, jer će se na Staroj planini nadisati kiseonika. Ja volim da kažem da su "najbolji doktori" upravo na krovu Srbije, tj. na Staroj planini. Tu pre svega mislim na vazduh, dobar san, dobar odmor, dobra hrana, čista izvorska voda i sve ono ostalo što je potrebno našim reprezentativcima - rekao je Karadžić.

Foto: ALO / Aleksandar Nalbantjan

 

On je naveo da će svi moći da se vakcinišu u hotelu "Stara planina".

- Ono što je kuriozitet, moći će da se vakcinišu ne samo naši građani, već i strani državljani. Tako de je SP Resort potpuno bezbedna zona. Mnogo toga smo odradili za kratko vreme, a nameravamo da pokrenemo i zimski olimpijski centar na Staroj planini. To nam je veliki san - istakao je Karadžić.

Konferenciji je prisustvovao i specijalni savetnik zadužen za međunarodnu saradnju i sponzorski pul, Marijan Stričević, koji je Goranu karadžiću poželeo dobrodošlicu i izrazio uverenje da će se naši reprezentativci odlično spremiti za predstojeće prvenstvo Evrope.

Jedan od predloga je i da prvi olimpijski tim Srbije gostuje na letnjim pripremama na Staroj planini u julu 2022 godine. Čak se spominje i da bi na pripremama pored Srbije mogle da budu i reprezentacije Bugarske, Kine i Rusije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

Komentari (0)

Loading