FAVORITI NA MUKAMA Još jedan debakl Radničkog kod muškaraca i Vidikovca kod žena (VIDEO)
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Hotel Fontana je domaćin najboljim klubovima Srbije u obe konkurencije. Iako je odigrano samo dva kola već možemo da kažemo da Radnički iz Kragujevca nema dobru hemiju i da je blizu povratka u niži rang. Šteta za grad šaha i ove mlade igrače.

Rezultati 2. kola:

1. SLOVEN - Ruma JUGOVIĆ - Kać 3½ : 2½

2. SPARTAK - Subotica RADNIČKI VODOVOD - Kragujevac 5 : 1

3. NAFTAGAS - Elemir NOVOSADSKI ŠK - N.Sad 1 : 5

4. JELICA PEP - Goračići VLADIMIRCI - Vladimirci 3 : 3

5. POLITIKA - Beograd ITAKA - Beograd 4 : 2

6. VŠK 2005 - Valjevo MLADOST - Lučani 2½ : 3½

FAVORITI NA MUKAMA Još jedan debakl Radničkog kod muškaraca i Vidikovca kod žena (VIDEO)

Printscreen

 

Sloven uvek teško igra protiv Jugovića. Tako je bilo i ovoga puta. Može se reći da je Inđić iznenađujuće izgubio od Amerikanca Nimemena, ali su Miladinović i Lazić doneli pobedu jakoj ekipi iz Rume.

Spartak je danas imao lakši zadatak. U Radničkom Vodovod, mnogo toga škripi. I pored pomoći gradskih vlasti, ekipa izgleda nije dorasla da pruži ozbiljniji otpor ostalim prvoligašima. Da su u najjačem sastavu, priča bi bila drugačija.

Naftagas je posle jučerašnje hrabre igre i dobrog otpora Vladimircima, danas bio kao izduvani balon. To je iskoristila ekipa NŠK-a i raznela ih visokim rezultatom.

Jelica PEP nastavlja da se muči. Ni Ivić nije doneo prednost. Remizirao je na prvoj tabli protiv Rahmanova. Partiju su odlučivali Radovanović i Milanović. Milanović je imao topa i lovca na topa. Posle velike borbe i 131. poteza remi, koji je doneo i nerešen ishod celog meča.

Politika se ne šali. Novi prvoligaš posle pobede protiv Mladosti, danas pobeđuje i ekipu Itake. Pap i Luković su doneli trijumf.

U zadnjem meču ovog kola Mladost iz Lučana je pobedila VŠK 2005. Bila je ovo tesna pobeda, koju je na šestoj tabli doneo Rajković protiv Božića.

Rezultati 2.kola kod žena:

1. SIRMIUM - S. Mitrovica CRVENA ZVEZDA - Beograd 2½ : 1½

2. JUGOVIĆ - Kać BAS - Beograd 1 : 3

3. RAD - Beograd KARAĐORĐE - Topola 2½ : 1½

4. DŠK OSNOVAC - Niš JELICA PEP - Goračići 2 : 2

5. ŠAHMATNI KRUŽOK - N. Sad VIDIKOVAC - Beograd 4 : 0

6. ZLATAR - N. Varoš slobodna

FAVORITI NA MUKAMA Još jedan debakl Radničkog kod muškaraca i Vidikovca kod žena (VIDEO)

Printscreen

 

Pravi derbi odigrao se u susretu Sirmiuma i Zvezde. Meč je opravdao epitet derbija i tesnim rezultatom Sirmium je trijumfovao pobedama Javikašvili i Mile Žarković. Jedini trijumf Zvezde ostvarila je Gara Ticija protiv Jovane Erić.

BAS je nadigrao ekipu Jugovića i nastavlja trku za prvim mestom, dok ekipa Jugovića pokušava da konsoliduje redove i pripremi se za grčevitu borbu za opstanak.

Rad i Karađorđe odigrali su interesantan meč. Manakova je nadigrala Kovačevićevu i čekalo se kako će se završiti meč između Stefane Milutinović i Marije Petrović. Najduža partija je završena remijem, pa je tako ekipa Rada došla do važnog trijumfa.

DŠK Osnovac i Jelica PEP su odigrali drugi derbi. Ušenina je nadigrala Enu Cvitan, a Lena Miladinović iznanađujuće Tijanu Blagojević. Partije, Injac - Rakić i Velikić - Đukić završene su remijima.

Šahmatni Kružok je lako pobedio maksimalnim rezultatom ekipu Vidikovca. Ekipa Zlatara je bila slobodna u ovom kolu.

U narednom kolu kod muškaraca biće interesantno videti meč između NŠK-a i Jelice PEP. Kod žena BAS i Rad će odigrati derbi. Blagi favorit je BAS, ali je svašta moguće.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading