NIJE UGLAĐEN KAO FEDERER, NI LEP KAO RAFA! Britanac dotakao srž u "Odbrani Novaka Đokovića" sve otkrio!
EPA

Britanski kolumnista je tekst naslovio sa "U odbranu Novaka Đokovića":

- Đoković je imao fenomenalnu godinu, ali i šampioni imaju slabe dane. Uprkos mnogim uspesima, jasno je da postoji veliki broj navijača koji su bili srećni što je izgubio - i meč i živce. Pošteno je reći da je Đoković polarizujuća figura, pa tako kritike na račun 33-godišnjeg Srbina nisu neobične. On je, zapravo, bio meta tokom najvećeg dela karijere - i što se tiče navijača, ali i medija. Da li zaslužuje poseban prezir? Đoković nije čovek koga je lako voleti. Nekada kada pobedi rivala ismeva neprijateljski nastrojenu publiku. Njegove proslave su previše dramatične - počeo je Babulijas.

NIJE UGLAĐEN KAO FEDERER, NI LEP KAO RAFA! Britanac dotakao srž u

EPA

 

 

Nastavio je u istom ritmu.

- Pa opet, kakva god bila presuda njegovih kolega poput Nika Kirjosa, ili Pirsa Morgana koji je Đokovića nazvao "razmaženim derištem" nakon nastupa na Olimpijskim igrama, šta je prava istina o Đokoviću? Đoković je van terena topla i vesela osoba. Preko svoje fondacije sakuplja i donira milione dolara i pomaže svojoj Srbiji, ali i inostranstvu. Za vreme pandemije donirao je milion dolara za medicinsku opremu i respiratore srpskim bolnicama. To nije loše za osobu za koju neki lažno tvrde da negira koronavirus?

Zapitao se odakle potiče za mržnja.

-  Za neke teniske navijače nema sumnje da je on uljez, pa se kao takav suočava sa čistim snobiznom. On je klinac sa Balkana - nije uglađen kao švajcarski šampion Rodžer Federer, a niti lep i nasmejan kao španski teniser Rafael Nadal. On prekida to prelepo rivalstvo i dominira terenima. Kako se usuđuje? Pa nije Đoković jedini igrač koji je izgubio živce na terenu. Videli smo takve stvari i od šampiona kao što su Serena Vilijams ili Rodžer Federer.

Na kraju je dodao da su mnoge stvari koje je Novak uradio prošle tiho i potpuno neprimetno.

- Đoković je jedan od najboljih tenisera koje je svet video, rušio je rekord za rekordom, on je idol mladima u Srbiji i svoje vreme i bogatsvo koristi kako bi im pomogao. Takođe, zauzima se za mlade tenisere koji tek počinju. Ipak, previše puta u Novakovom slučaju te stvari budu neprimetne. Teško da zbog toga možete da krivite Đokovića što je ponekad gubio živce i rugao se protivnicima.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (7)

Loading
Vanesa

03.08.2021 11:56

Hvala za lep teks i istinu o nasem Noletu!!!

dobri irac

03.08.2021 13:15

Niti je Federer uglađen,niti je Rafa lep.Otkud ti takva konstatacija.

Mila

03.08.2021 13:41

Ko je lepši to je diskutabilno, a i ko je ugladjeniji. Meni je Novak lepši, a ugladjenost može biti i samo dobra gluma. Sećam se ispada njegove supruge Mirke, ceo svet je i video i čuo kako je užasno vredjala Vavrinku pogrdnim rečima. Pa i Federer kad je pogodio namerno ono dete lopticom nije se čak ni izvinuo. Baš su mi oni ugladjeni, a "lepotan' Nadal je izgleda nekima seksi dasa kad vadi gaćice iz zadnjice. Eto to je njihova "ugladjenost " i "lepota".

Blaženka

03.08.2021 14:33

I zgodniji je od Federera i lepši je od nadala. Nemamu ru ravnog na planeti. Samo napred Nole

Blaženka

03.08.2021 14:35

I zgodniji je od Federera i lepši je od Nadala. Nema mu ravnog na celoj planeti. Samo napred Nole

Novak GOATovic!!!

03.08.2021 15:30

Niti je Federer uglađen , niti je Nadal lep i nasmejan. Opet pisu neistine ti zapadnjaci. Djokovic ih je sve provalio - na terenu i van njega, i to im najvise smeta!