I ŠTA SAD? Novi detalji oko potresa u Evroligi bacaju potpuno drugačiju sliku na sve što smo do sad znali
KK Crvena zvezda

Haos oko budućnosti Evrolige je uzbunio celu košarkašku Evropu. Španska "Marka" donosi nove nove informacije oko potresa u najjačem evropskom takmičenju

Prvo je "Mundo Deportivo" zatresao Evropu objavivši vest da će Đordi Bertomeu napustiti čelo Evrolige na kraju ove sezone. Sad "Marka" daje nove informacije: pored Reala, Barselone i Baskonije, od danas se zna da i Fenerbahče takođe pruža podršku Bertomeuu.

Takođe, odluka o smeni Bertomeua mogla bi da bude formalizovana u naredne dve sedmice, saznaje "Marka". Tad bi trebalo da dođe do glasanja timova sa licencom. Potencijalni odlazak Bertomeua iz Evrolige nije jedini problem sa kojim se takmičenje suočava. Neki od timova sa A licencom razmišljaju da pređu u FIBA Ligu šampiona, što bi dodatno poremetilo situaciju u Evroligi.

Podsećanja radi, povratak pod okrilje FIBA nije nimalo jednostavan, već vrlo komplikovan. Klubovi su vezani za Evroligu do 2026. godine, a ako žele da izađu ranije moraće da plate kaznu 10.000.000 evra!

Pobunjeni klubovi, među kojima su Olimpijakos, Panatinaikos i Makabi, smatraju da Evroliga nije ekonomski isplativa i ono sve više vuku ka odlasku u takmičenja koja orgnizuje FIBA. U vremenu kad svi trpe zbog posledica pandemije, ne razumeju kako "svetska kuća košarke" pruža bolju finansijsku podršku i veće nagrade.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading