VEROVALI ILI NE Talibani zaradili milione od Mundijala u Kataru
Tanjug

 

Pre nego što je i počelo Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru, kontroverze su se smenjivale kao na traci.

Od zabrane nošenja kapitenske trake u duginim bojama, preko protesta nemačkih i iranskih fudbalera, pa sve do izbacivanja navijača s nepodobnim političkim porukama na tribinama, poslednja u nizu kontroverzi prvenstva u Kataru jesu Talibani i njihovi biznisi u Dohi.

Naime, domaćini Mundijala su u velikoj meri praveći stadione iznajmljivali teške mašine od Talibana i to po ceni od 10.000 dolara mesečno. Kako prenosi britanski „Telegraf“, pojedini Talibani su u svom posedu imali šest do 10 takvih mašina i na osnovu toga u prethodnom periodu inkasirali milione dolara.

Da stvar bude još zanimljivija, novčane transakcije nesmetano su se odvijale, iako su za to znale i, kako se navodi, odobrile Ujedinjene nacije i SAD.

Do ovih biznis dogovora došlo je mnogo pre povlačenja Amerikanaca iz Avganistana leta prošle godine.

VEROVALI ILI NE Talibani zaradili milione od Mundijala u Kataru

EPA-EFE/ABIR SULTAN

 

Brojni talibanski politički lideri i biznismeni boravili su u Dohi tokom američke okupacije Avganistana, a tamo su čak bili vođeni i mirovni pregovori.

Navodno, talibanski lideri uživali su u svom mogućem izobilju i bogatstvu koje Doha i Katar pružaju, pa su tako i novac koji su dobijali pametno ulagali – na primer u pomenute teške mašine koje su im se višetruko isplatile u međuvremenu.

Ako se zna da je avganistanska vlada nedavno vratila brutalne šerijatske kazne poput kamenovanja i bičovanja, te da je devojkama opet zabranjeno da idu u srednju školu, nemoguće je ne primetiti licemerje Ujedinjenih nacija i pre svih SAD, koji su dozvolili da se talibanski lideri masno obogaćuju nauštrb stanovništva koje je u ogromnoj većini na ivici bede.   

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading