ZNAM DA SU DVA POZNATA FUDBALERA GEJ Legendarni fudbaler ponovo šokirao: Neka svima to kažu u Kataru
EPA-EFE/WILL OLIVER

Proslavljeni engleski fudbaler Gari Lineker ponovo je uzburkao javnost. Ovoga puta je saopštio da je prijatelj sa dvojicom poznatih fudbalera koji su gej, ali to još nisu obznanili javnosti.

Njih dvojica bi prema njegovom mišljanju to trebalo da urade u Kataru i da tako pokažu da treba širiti toleranciju.

- Oni su jako blizu toga da javno objave da su gej, a bilo bi sjajno da jedan ili oboijica to kažu tokom Svetskog prvenstva. mislim da bi to bilo sjajno. Naravno nije ja meni da to objavim, ali rekli su mi da dugo razmišljaju o tome da svima objave da su gej - rekao je Linaker u jednom intervjuu.

U Kataru su istopolne veze i odnosi kažnjivi zakonom i moguće je otići u zatvor na sedam godina ako vas vlasti otkriju, a Lineker je objasnio i zašto smatra da dva gej fudbalera koje poznaje još nikome nisu rekla za svoje sklonosti.

- Mislim da je u pitanju strah, strah od nepoznatog. Možda se oni boje šta će im reći saigrači i šta će pomisliti, mada ja mislim da je svima to već jasno. Meni je neverovatno da je to uoppte tema. Reći će neko da će ih navijači vređati, ali oni pevaju uvredljive pesme svakako - naglasio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading