SRBIN OTKRIO RECEPT ZA RUŠENJE BARSE Postavili smo rekord sezone po broju pretrčanih kilometara
Foto: Printscreen/instagram

Posle skoro dve i po decenije, Barselona je doživela tri poraza zaredom na Kamp Nou. Istorijska pobeda Rako Valjekana, praktično je krunisala Real Madrid i tako donela povod za veliku radost na dva stadiona u španskoj prestonici. 

Slavio je Valjekano, ali i Real, kome ovaj kiks Barselone zapravo donosi i titulu. Lavovska borba Rajo Valjekana je krunisana sa tri boda na "Nou Kampu". 

Srpski fudbaler Nikola Maraš, u razgovoru za "Mozzart Sport" izneo je utiske o tom meču i velikoj pobedi svog tima nad Barsom. 

-Umeli smo lepo da proslavimo pobedu, na Kamp Nou i u povratku u Madrid. Ne pobeđuje se svaki dan Barselona. Posebno ne na njenom stadionu. Rajo je to prethodni put učinio pre 20 godina, što na najbolji način govori o veličini trijumfa koji je ujedno najveći u mojoj karijeri", rekao je za Mozzart Sport srpski štoper. 

SRBIN OTKRIO RECEPT ZA RUŠENJE BARSE Postavili smo rekord sezone po broju pretrčanih kilometara

Foto: Printscreen/instagram

 

Potom je istakao šta je zapravo ključ da se pobedi Barselona. 

-Obamejan, Traore, Tores, Dembele... Sve su to igrači koji prave razliku. Čak i ukoliko si potpuno koncentrisan, ako nemaš sreće i ako nije tvoj dan, veoma je teško da ostvariš uspeh. Mi smo juče odigrali fenomenalno. Čitava ekipa. U odbrani i napadu. Počeli smo utakmicu hrabro, u visokom presingu i uspeli smo da postignemo gol posle kojeg smo se malo zatvorili. Ali nisam imao osećaj inferiornosti izuzev u nekoliko situacija kada su nam posle naših grešaka u dodavanjima pravili probleme iz tranzicije. Pružili smo maksimum, trudili se, mislim da smo postavili rekord sezone po broju pretrčanih kilometara. To najbolje govori o uloženom trudu. Drugi način da pobediš Barselonu i ne postoji. 

NEVIĐENI SKANDAL U SRPSKOM FUDBALU Nameštaljka u Superligi, fudbaleri se protiv sebe kladili, ogromne uplate?

SRBIN OTKRIO RECEPT ZA RUŠENJE BARSE Postavili smo rekord sezone po broju pretrčanih kilometara

Foto: Printscreen/instagram

 

Odličan utisak koji je Rajo ostavio u povratničkoj sezoni na elitnu scenu Španije, ukrasio je trijumf koji je od sinoć praktično jedina fudbalska tema na Pirinejskom poluostrvu.

-Cela Španija priča o sinoćnoj utakmici. Ovde je praznik kada se igra protiv Barselone, Reala i Atletika. Iako ima i drugih neverovatnih klubova na veoma visokom nivou. Juče je naš duel sa Barsom bio jedini u Primeri te je privukao dodatnu pažnju. Oseća se da su naši navijači presrećni. Imamo veliku podršku. Uspeli smo u četiri dana da dva puta slavimo u Barseloni, protiv Espanjola pa Barse. Ceo Valjekas i Madrid slave. 

Maraš je zatim rekao da kod njega postoji nada da će jednog dana dobiti poziv selektora Srbije, Dragana Stojkovića Piksija. 

-Cilj i želja mi je da privučem pažnju, da dobijem šansu u reprezentativnom dersu. Ne postoji veća čast nego braniti boje svoje zemlje. Na meni je da nastavim da radim i da se trudim jer sve što sam do sada postigao je plod mukotrpnog rada. Igram u najboljoj ligi na svetu i prevashodna ambicija mi je da nastavim da se dokazujem - rekao je Maraš za Mozzart Sport.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading