SA "MARAKANE" PRAVO NA MUNDIJAL Milica Mijatović za "Alo!" nakon senzacije o Piksiju, Murinju, najdražoj tituli i predlogu koji će se svima svideti
Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije napravila je istorijski uspeh i uspela pobedom nad Nemačkom (3:2), selekcijom koja je osam puta osvajala Evropsko, a dva puta Svetsko prvenstvo. Naša nacija nekako je tek sada postala svesna podviga do kog su naše devojke došle i sada imaju meč loptu za odlazak u baraž protiv Portugala 2. septembra.

Jedna od reprezentativki koje su učestovale u pisanju novih stranica istorije ženskog fudbala u Srbiji Milica Mijatović (30) u razgovoru za "Alo!" otkrila nam je kakvi su utisci nakon duela sa Nemicama, kako je izgledalo njen susret sa Žozeom Murinjom, kog perioda u karijeri se najradije seća i koju poruku ima za sve navijače.

- Mislim da je velikoj većini zapravo jasno koliki je ovo podvig, ova naša pobeda. Nemačka je zemlja koja ima ozbiljan sistem što se tiče fudbala kako muških selekcija tako i ženskih. Ženska reprezentacija je višestruki evropski i svetski šampion. Kako nakon meča tako i sada, jako sam srećna i ponosna na naš tim. Volimo da se radujemo svakoj pobedi i dobrom rezultatu, a nakon ovakve utakmice je slavlje na terenu i u svlačionici bilo posebno. Bez obzira na sve ne smemo da zaboravimo na naše ambicije i planove . Ovakva igra i rezultat samo treba da nam daju podstrek i uvere da moramo dati sve od sebe do kraja kvalifikacija i da je ovo šanska koju ne smemo propustiti - kaže fudbalerka Rome za "Alo!".

SA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Muška selekcija pobedom protiv Portugala otišla je na Svetsko prvenstvo, a kao da je sudbina htela da i dame o svojoj sudbini odlučuju upravo protiv rivala iz iste zemlje. Dragan Stojković Piksi sigurno da ima neki savet za naše reprezentatike.

- Meč sa Portugalom u septembru će, nadam se, biti odlučujuci. Kao i do sada, verujem u nas i na dobrom smo putu. Imali smo priliku da nas tokom ovog skupa poseti i pozdravi selektor Piksi. Možda nam je to i donelo sreću. Naša muška selekcija nam je svakako velika inspiracija, i mozemo po mnogo čemu da se ugledamo na njih.

Dajte nam "Marakanu"

SA

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Sigurno da će navijači po prvi put željno iščekivati utakmicu naše ženske reprezentacije, a sigurno da će veliko interesovanje uticati na promenu stadiona. Stara Pazova će biti mala, a Milica ima sjajnu ideju - neka se utakmica igra na "Marakani".

- Interesovanje javnosti i podrška u tom smislu rastu, a posle meča sa Nemačkom pogotovu. Ta podrška prija, potrebna nam je, i još jedan je pokazatelj naseg napretka. Bilo bi sjajno da se taj meč (protiv Portugala) igra na nekom većem stadionu, ako mene pitate, Marakana - kao iz topa je "ispalila" Milica Mijatović.

Naša reprezentativka je zimus stigla u Romu s kojom se bori za titulu šampiona Italije. Nedavno je postigla i dva gola u pobedi protiv Verone, a imala je i zanimljiv susret sa Žozeom Murinjom.

- Rim je kao muzej na otvorenom, a i jedan od mojih omiljenih gradova. Roma, veliki klub sa ozbiljnom strukturom i visokim ciljevima. To je ono što me je i privuklo. Prioritet nam je Liga sampiona ove godine i za sada je bitno da ostanemo na drugoj poziciji na tabeli. Dva gola protiv Verone su mi posebno važna jer su prvi golovi u novom klubu, a nadam se da ću tako nastaviti - kaže Milica i dodaje:

- Murinja sam upoznala prvi dan po dolasku u klub. Imala sam medijske aktivnosti koje su se odvijale u trening centru gde je muški tim. Murinjo je jako popularan i obožavan u Rimu, međutim moj favorit i idol iz detinjstva je Frančesko Toti i želala bih susret s njim.

SA

Privatna arhiva

 

Australija, Švedska, Norveška, Kipar, Francuska, veliki broj trofeja, golova... Milica iza sebe ima jako zavidnu i interesantnu karijeru, ali posebno izdvaja period proveden u "zemlji kengura".

- Zadovoljna sam svojom dosadašnjom karijerom, a izdvojila bih sezonu koju sam igrala u Australiji sa Melbourn sitijem. Mislim da mi je to najbolja sezona do sada, i puno sam naučila u tako velikom klubu. Sada se odlično osećam u Romi i nadam se da ću imati uspešnu godinu.

"Sedmica" Srbije bila je deo kampanje "Fudbal je za sve, fudbal je za devojčice" koja se bavila jednim od stereotipa današnjice, a to je da devojčice ne bi trebalo da se bave "muškim sportovima". Milica ima jasnu poruku koju treba upamtiti.

SA

Profimedia

 

- Ponosna sam na čitav projekat, a za koji smo smo dobili priznanja od FIFA i UEFA. Mislim da taj problem nije globalni, i da je deo onih stereotipnih sredina. Fudbal je sport kao i svaki drugi i ne treba ga deliti na muški i ženski. O tome se u mnogim zemljama gde je ženski fudbal iole razvijen ni ne govori. Ne treba ih ubeđivati, ispravno je da deca izaberu sport koji im se sviđa i koji vole, jednostavno je.

Kako je Sneki postala talija i otkud ona u svlačionici?

Sigurno da mnogima nije promakao video snimak naših devojaka kako se uz kolo vesele sa poznatom pevačicom Snežanom Babić Sneki. Milica nam je objasnila kako se to desilo.

- Sneki je jednom prilikom na televiziji tokom gostovanja upoznala naše reprezentativke Violetu (Slović) i Nevenu (Damjanović) i dopala joj se čitava naša priča. Još tada je najavila da dolazi da nas gleda i da navija. Tako je i bilo, imali smo njenu i podršku, a onda je sišla i u svlačionici da nas pozdravi i čestita pa je sa nama na kratko pevala, igrala kolo i radovala se.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
kss

15.04.2022 13:39

Dolazimo na Marakanu zasluzile ste,ja imam cerku Milicu fudbalerku podrzavamo je i zelimo ovakav uspeh jednog dana.