VELJKOVIĆ ZA ALO!: Znam kako ću S HALANDOM da izađem na kraj
Profimedia

Da tiha voda breg roni, potvrdio je Miloš Veljković (26), jedan od malobrojnih fudbalera iz dijaspore koji se izborio za dres „orlova“. I ne samo to, postao je standardan reprezentativac u selekciji Dragana Stojkovića.

Porodica pre Maldiva

Veljković nije poput većine fudbalera odabrao da zimski odmor provede na nekoj egzotičnoj destinaciji.

- Uželeo sam se porodice, u poslednje vreme smo se malo viđali zbog koronavirusa. Zato sam iskoristio pauzu do 2. januara da odem u Švajcarsku i dođem u Beograd. Maldivi i slične destinacije nisu mi zanimljive, jer sam ih posetio nekoliko puta.

Skromnog i nenametljivog momka sreli smo u Staroj Pazovi tokom promocije knjige „Svetski i evropski šampion“ pošto je bio akter osvajanja EP u Litvaniji 2013. (član idealnog tima) i Mondijala na Novom Zelandu 2015.
- Sjajan potez FSS i ljudi koji su stvorili ovo delo. Za nas da se prisetimo nezaboravnih trenutaka, a za generacije koje dolaze velika inspiracija - priča Veljković za Alo!.

Svi pričaju o Svetskom prvenstvu 2022, ali pre toga slede iskušenja u Ligi nacija protiv Švedske, Norveške i Slovenije?
- Kvalitetne reprezentacije, neće biti lako. Norvežane smo upoznali kroz baraž u kojem smo ih eliminisali, Šveđani su godinama u vrhu, Slovenci stabilni. Daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo igrati kao kroz kvalifikacije za Katar.

VELJKOVIĆ ZA ALO!: Znam kako ću S HALANDOM da izađem na kraj

AP/Fermin Rodriguez

 

S Milenkovićem i Pavlovićem imaćete najteži zadatak da zaustavite Halanda i Ibrahimovića?
- Uvek je tako kada si defanzivac jer moraš da zaustaviš najbolje svetske igrače. Spremni smo za svaki vid borbe.

Ko je opasniji, pošto je jedan mlad i u naletu, a drugi lukav i pun iskustva?
- Protiv Ibre nisam igrao, a s Halandom sam se odmeravao u Bundesligi. Norvežanin je svakako top igrač, nema nikakve dileme, ali verujem da možemo da ga zaustavimo.

Koja formacija vam više odgovara, 3-5-2 ili 4-4-2?

- Svejedno mi je, mada smo ustalili formaciju 3-5-2 kroz kvalifikacije i dala je rezultat. Selektor odlučuje, ali ne vidim razlog da se bilo šta menja jer sada rival treba da se prilagođava nama, a ne mi njemu.
VELJKOVIĆ ZA ALO!: Znam kako ću S HALANDOM da izađem na kraj

EPA/ANTONIO COTRIM

 

U mlađim kategorijama Bazela i Totenhema igrali ste i kao zadnji vezni?
- Bilo pa prošlo, sada sam posvećen isključivo defanzivnim obavezama.

Prošli ste sve mlađe selekcije Srbije, od U16 do U21?
- Iako sam rođen u Bazelu, nijednog momenta nije bilo dileme. Srbija mi je uvek bila na prvom mestu i rado sam prihvatao svaki poziv. Krv nije voda, moji su poreklom iz Belušića koji je 40 kilometara udaljen od Kruševca.

Gospodski u Kataru

Osnovu A reprezentacije čine momci koji imaju omladinske titule na EP i SP.
- Stasali smo kao igrači, a selektor Stojković je sve sjajno ukomponovao. Rezultat nije izostao i s pravom se nadamo velikom dostignuću u Kataru. Nama razloga da ne ponovimo igre iz kvalifikacija. Igraćemo gospodski, sa stilom, daćemo sve od sebe kako bismo ostvarili dobar rezultat.

U A reprezentaciji nije sve išlo glatko?

- Debitovao sam 2017. na prijateljskoj utakmici protiv Kine, plodna je bila 2018, a tek sam se 2021. vratio u punom sjaju.

VELJKOVIĆ ZA ALO!: Znam kako ću S HALANDOM da izađem na kraj

AP/Rolf Vennenbernd

 

U Totenhemu, Midlzbrou i Čarltonu nije bilo sjajno, ali je prelazak u Nemačku 2016. bio pun pogodak?
- Prijala mi je promena, počeo sam da igram u kontinuitetu i to nije ostalo neprimećeno, a dobro mi je došlo i prilikom reprezentativnih okupljanja. Za fudbalera je ubitačno kada nema utakmice u nogama.

Verder je ispao, ali je na dobrom putu da se vrati u elitu?
- Traljavo smo počeli, a onda je došao trener Verner koji je sjajno radio u Holštajnu iz Kila. Zaređali smo s pobedama i ubeđen sam da ćemo se vratiti u Bundesligu, i to direktnim plasmanom, a ne preko baraža - smatra Veljković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading