UKRAJINA I TURSKA U BARAŽU Holandija golovima u finišu obezbedila Mondijal (VIDEO)
EPA-EFE/KOEN VAN WEEL

Posle večerašnjih mečeva zna se deset evropskih reprezentacija koje su se plasirale na Mondijal u Kataru 2022. godine: Srbija, Španija, Švajcarska, Francuska, Belgija, Danska, Holandija, Hrvatska, Engleska, Nemačka.

Zna se i kojih će 12 u martovski baraž posle koga će se znati još tri učesnika Svetskog prvenstva: povlašćeni - Portugalija, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Vels (oni će polufinala igrati na domaćem terenu), nepovlašćeni - Turska, Poljska, Severna Makedonija,Ukrajina, Češka, Austrija.

Žrebom (26. novembar, 17 časova u Cirihu) će biti određene tri grupe, pobednik svake će u Katar. Za polufinala se znaju domaćini (povlašćeni), ali će za finala biti održan novi žreb.

Večeras je Holandija u finišu golovima Bergvajna u 84. i Depaja u 91. minutu pobedila Norvešku i obezbedila Mondijal, a Skandinavce ostavila i bez baraža.

Turska je u Podgorici pobedila Crnu Goru 2:1 golovima Akturkoglua u 22. i Kokčua u 60. minutu i obezbedila baraž iz G grupe.

Francuska je golovima Mbapea i Benzeme pobedila 2:0 i rastužila Fince, ostali su ispod crte, jer je Ukrajina u gostima pobedila BiH 2:0 (Zinčenko 59, Dovbik 79) i obezbedila baraž.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Češka je pobedila Estoniju 2:0, ali u žrebu neće biti povlašćena jer je treća u grupi, Vels je sa Belgijom odigrao 1:1 (Mur 32 - De Brujne 12) i obezbedio da kao šesti, poslednji povlašćeni, igra polufinale baraža na svom terenu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading