ODLAZAK VELIKANA Preminuo legendarni Milan Anđić
RTS/Printscreen

Tužna vest za sve starije ljubitelje sporta - preminuo je dugogodišnji novinar i sportski reporter Radio Beograda Milan Anđić. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, na vrhuncu je bio krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka, a preminuo je danas, u 74. godini, javila je njegova matična kuća - RTS. 

Bio je jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije. Milan Anđić je rođen u Gacku 1948. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu. Za vreme studija novinarsku karijeru započeo je u listu "Student", krajem šezdesetih godina, da bi 1972. godine, posle konkursa došao u Radio Beograd. Kratko vreme radio je u privrednoj rubrici, a zatim do penzionisanja u Sportskoj redakciji Prvog programa.

Od 1996. do 2000. godine bio je urednik rubrike. Bio je prepoznatljiv po prenosima fudbalskih utakmica, jedan od novinara koji su radili u vreme najveće popularnosti emisije "Vreme sporta i razonode", javljajući se sa stadiona širom stare Jugoslavije.

Anđić je bio reporter specifičnog stila i glasa, komentator sa stavom i čistom, preciznom rečenicom. Izveštavao je sa brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja prateći fudbal, boks, rukomet i biciklizam. Više od decenije izveštavao je sa Biciklističke trke Kroz Jugoslaviju. Pratio je brojna evropska i svetska prvenstva u rukometu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

20.10.2021 22:42

Туга, умро је велики репортер и новинар, који је са таквом лакоћом и професионалним односом преносио фудбалске утакмице. Вечни спомен и велико хвала господину Анђићу. Бог да му душу прости и подари небеско царство. Лака му земља