U godini jubileja Crvena zvezda dobila poštanske markice! (FOTO)
FK Crvena zvezda

Na kraju godine u kojoj je Zvezda obeležila tri decenije od osnivanja titule šampiona Evrope u Bariju i svetske titule u Tokiju objavljen je ovaj filatelistički poduhvat, koji čine dve marke, pet vinjeta, koverat prvog dana i prigodan žig.

„Veliko zadovoljstvo mi je da u ime kluba zahvalim Pošti Srbije na ovom izdanju koje je posvećeno velikom sportskom kolektivu, posebno što je u godini jubileja 30 godina otkad je Zvezda postala evropski i svetski prvak. Nadam se da će ovaj album doprineti promocihi i tome da se i mlađe generacije upoznaju sa ovim velim rezultatom“, izjavio je predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović i poželeo dugovečnost „Pošti“, koja obeležava 180 godina postojanja.

Vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević istakao je da mu je, kao čoveku čije srce kuca crveno-belo, izuzetno drago zbog promocije marke koja putuje u budućnost i nosi poruku o uspesima koji su ispisali istoriju koja se pamti.

„Zvezdini veliki uspesi zavredeli su da jedan takav klub dobije prigodnu marku i postane deo famlije. Hvala Zvezdi na svim uspesima u prošlosti, ali verujem da će rezultati koji tek dolaze obeležiti i budućnost“, izjavio je Đorđević.

 

 

Na emisiji su motivi „crveno-belih” fudbalera na terenu, „Zvezdinog” stadiona, navijačke atmosfere sa „Severa” i osvojeni trofeji evropskog i svetskog šampionata iz 1991. godine.

Umetnička realizacija je delo Jakše Vlahovića, kreatora maraka i vrednosnica Pošte Srbije.

Na svečanosti u šalter sali Glavne pošte u Takovskoj ulici u Beogradu, predstavljena je i mogućnost uplate za prijem u članstvo u FK Crvena zvezda na šalterima pošta širom Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading