avion
Foto: Printscreen/tiktok.com/swannimalp

Mendi Smit, bivša članica kabinskog osoblja kompanije Virgin Atlantic, otkrila je da su se ova pravila nedavno promenila. Ranije su preminule putnike smeštali u toalet i zaključavali ih tamo.

Međutim, zbog ukočenosti tela koja se javlja u sedećem položaju, preminuli bi ostali u tom položaju i to bi otežalo kasniju sahranu jer telo ne bi moglo da stane u kovčeg.

„Prvi korak je da pitate da li ima medicinskih stručnjaka na letu koji su voljni da pomognu. Takođe komuniciramo sa kokpitom da obavestimo kapetana o situaciji.'' objašnjava Mendi. 

Prema novim pravilima, posada sada mora da položi preminule putnike preko prednjih sedišta, piše metro. 

stjuardesa

Foto: Shutterstock

 

Posada treba da smiri njihove saputnike, da se odnosi s poštovanjem prema preminulom, da ih pokrije ćebadima ili da ogradi prostor ćebadima kako bi se očuvala privatnost.

"Ako su preminuli, mi po zakonu, kao kabinsko osoblje, moramo da nastavimo dalje. Moramo da radimo bilo kakvu vrstu reanimacije dok se ne utvrdi da je osoba umrla.

Morali bismo da kontaktiramo institucije iz zemlje u koju slećemo, da bi nas dočekala Hitna pomoć ili mrtvozornik.

Ne bismo imali hitno sletanje, samo bismo to tretirali kao normalno sletanje, pod uslovom da je ta osoba definitivno preminula", objasnila je stjuardesa.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading