GENIJALAN TRIK OMOGUĆAVA DA CVEĆE U VAZI DUŽE TRAJE Treba vam samo nekoliko sastojaka iz kuhinje
Postoji jednostavan trik sa nekoliko kuhinjskih sastojaka koji može produžiti svežinu buketa cveća i do nekoliko dana.
Nema ništa gore nego kada vam prelep buket uvene posle samo nekoliko dana. Srećom, postoji jednostavan trik sa tri sastojka iz kuhinje koji će ga duže održati svežim.
Shuterstoock
Tina Merola ima rešenje koje svako može da napravi kod kuće.
- Hrana za rezano cveće pomaže jer obezbeđuje hranljive materije, održava vodu pogodnom za cveće, sprečava bakterije i produžava njihov vek trajanja - rekla je ona.
Dodala je da to takođe pomaže da se zatvoreni pupoljci otvore nakon sečenja. Male kesice zapravo sadrže samo tri sastojka: šećer, limunsku kiselinu i sirće.
Ova smeša hrani i hidrira skoro sve vrste rezanog cveća i sprečava rast bakterija.
- Šećer hrani stabljiku, limunska kiselina snižava pH vrednost vode kako bi cvet mogao bolje da apsorbuje vodu, a sirće sprečava razvoj bakterija. Pošto šećer privlači neželjene mikroorganizme, potrebno je dodati antibakterijsku komponentu poput sirćeta - dodaje Merola.
Shuterstoock
Brzo i lako možete pripremiti „hranu“ za piće kod kuće sa nekoliko osnovnih sastojaka iz kuhinje. Potrebne su vam 4 šolje tople vode, 2 kašike šećera
1 kašika sirćeta i 1 kašika limunske kiseline ili limunovog soka. Sve treba dobro promešati i sipati u vazu sa cvećem, prenosi Express.
Pored domaće hrane za cveće, važno je poštovati nekoliko jednostavnih pravila kako bi vaš buket trajao što duže. Skratite stabljike pod uglom (1-2 cm) radi bolje apsorpcije vode i uklonite sve listove koji bi mogli biti u vodi jer podstiču rast bakterija. Uvek koristite čistu vazu i menjajte vodu svaka dva do tri dana, dodajući novu „hranu“.
PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)