PIKSI OTKRIO DA LI OSTAJE SELEKTOR Prve reči Stojkovića posle kraha u Kataru
Foto: EPA Ali Haider

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu, pošto je u poslednjem kolu grupe G izgubila od Švajcarske sa 3:2.

Selektor Dragan Stojković Piksi je pred novinarima na konferenciji za medije pokušao da objasni razloge ranog ispadanja sa Mundijala.

Čestitao je Švajcarskoj na zasluženoj pobedi.

Dobio je Stojković i pitanje da li ostaje na klupi Srbije posle eliminacije, na šta je on potvrdno odgovorio.

Uživo konferenciju mogli ste da pratite na našem lajv blogu:

- Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni što je i normalno. Imali smo mnogo problema, kako sa fizičkom spremom, tako i sa povredama ključnih igrača. Činili smo sve napore da ih vratimo. To je veliki problem za nas očigledno. Momci su se borili, koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako, ne mogu da očekujem više od prikazanog - počeo je Piksi. 

PIKSI OTKRIO DA LI OSTAJE SELEKTOR Prve reči Stojkovića posle kraha u Kataru

AP Photo/Luca Bruno

 

 

Oktrio je i da li ostaje na klupi Srbije.

- Mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, hoćemo da odemo na to takmičenje posle 24 godine čekanja. Tu se ništa neće promeniti. Biću daleko zadovoljniji i srećniji da mi igrači budu zdravi i u top formi - tako je Piksi dao do znanja da ostaje selektor i posle kraha u Kataru.

– Treba biti dostojanstven u uspesima i porazima. Imali smo uspehe u prethodnih godinu i po dana, sada je došao pad. Igračima sam pružio ruku i rekao da moramo da budemo veliki i kada nema ne ide. Bila je mirna atmosfera. Nekim igračima moram da skinem kapu, neki drugi ne bi ni pomislili da igraju, a oni su dali maksimum.

– Imali smo probleme u defanzivnoj igri, ali to je za dublju analizu. Ovo je Svetsko prvenstvo i morate sve igrače da imate zdrave.

PIKSI OTKRIO DA LI OSTAJE SELEKTOR Prve reči Stojkovića posle kraha u Kataru

(AP Photo/Martin Meissner)

 

 

Pričao je Piksi o provokacijama na terenu.

- Možda je bilo nečega između igrača oko provokacija, ne mogu da dam odgovor, ne znam šta su pričali. Ponekad je tenzija velika i može da se stvori nešto. Ništa specijalno za ovakvu vrstu utakmice - objasnio je selektor Srbije.

Da li je bilo nekih opomena za srpske navijače na stadionu?

- Nisam čuo nikakve opomene, ne znam. Bio sam fokusiran na igru, ništa nisam čuo od strane spikera. Zaista nisam obratio pažnju.

Imali smo mnogo kadrovskih problema.

- Fizički je bila teška utakmica. Mi smo imali probleme od kada smo došli sa povredama. Nije ovo bio performans na potrebnom nivou kakav je Svetsko prvenstvo.

PIKSI OTKRIO DA LI OSTAJE SELEKTOR Prve reči Stojkovića posle kraha u Kataru

Printscreen

 

 

Upitan da li je pratio rezultat sa meča Kameruna i Brazila i trijumf Kamerunaca.

- Nisam pratio Kamerun. Ne daj Bože da smo pobedili, a nismo prošli. To bi bilo još bolnije. Bio sam iznenađen kada sam to čuo. Vidite ko je sve ispao. Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Bilo bi nam teško da smo pobedili i ispali.

Teško je kada igrači nisu na 100%.

- Realan sam čovek. Ne može da se igra Mundijal, a da niste spremni 100 odsto. A, da nemate ključne igrače da nisu zdravi i spremni za izazov kakav nosi Svetsko prvenstvo. Mi nemamo 50 ili 100 igrača. Imamo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije, zasluženo došao na takmičenje i u ovom momentu sa stanjem u kome smo došli u Katar, očekivati više od ovoga... Želje su jedno, mogućnosti su nešto drugo. To sam znao. Nisam razočaran previše niti mogu da tražim više od njih, kada znam u kakvom su stanju.

Dobio je novo pitanje o greškama u odbrani.

- Kada se meč izgubi, uvek se prvo gleda odbrana, ali nije to jedini problem. Mi se branimo i napadamo kao tim. Vratili smo se od 0:1, poveli, napravili preokret u prvom poluvremenu. Nismo igrali dobro u odbrani u tim trenucima. Lako im je bilo da daju drugi gol. To je bio šok za nas, pre svega psihološki. Za njih je to bilo pozitivno i to je na ovom nivou zabranjeno, to se ne prašta. Moramo da radimo više i bolje i da rešimo te probleme - zaključio je Stojković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Penzioner

02.12.2022 23:21

Dajte im nacionalnu penziju za ovu bruku!

Luka

02.12.2022 23:35

Stojkoviću opet se ne izvlače prave pouke iz ovog neuspeha,Ma kakva fizička nespremnost. Naš mentalitet,spora igra i u napadu i u odbrani,,bez presinga i snažnih dvoboja svih 90 minuta ,bez brze i točne izmene lopti i izgrađenih akcija .Pogledajte kako neumorno igraju japanci,koji u svojem mentaliteu imaju nagšašenu crtu boraca

Sonja

02.12.2022 23:42

Veliko BRAVO za nase orlove,trebamo biti uz te momke kakav god ishod utakmice bio!!!!!