OTKRIVENO PISMO ALBANACA Evo zbog čega FIFA hoće da kazni Srbiju: Optužili nas za mržnju i ksenofobiju, pomenuli i Rusiju
Tanjug/Ap

Šokantne vesti stigle su iz Katara, gde je FIFA zvanično otvorila istragu protiv Srbije zbog zastave koja se pojavila u svlačionici našeg tima na meču sa Brazilom.

Na njoj se videla teritorija autonomne pokrajine Kosovo i Metohija u bojama srpske trobojke, uz ispisan tekst "Nema predaje".

Zbog te zastave FS takozvane države Kosovo i njihov Olimpijski savez zvanično su tražili od FIFA da kazni Srbiju, a u svom zahtevu su pominjali Rusiju, Ukrajinu, "najmoćnije države sveta", a isticali su i da je Kosovo kolevka poštovanja ljudskih prava koju poštuju "najmoćnije države sveta".

- Dok se Evropa i svet susreću sa tako velikom krizom kao što je neisprovocirana agresija Rusije u Ukrajni, tako veliko takmičenje kao Svetsko prvenstvo bi treblalo da bude mesto na kome mir treba da prevlada, a ne da se koristi kako bi se potpaljivala mržnja među narodima. Kosovo je nezavisna i demokratska država sa maksimalnim poštovanjem ljudskih prava prepoznatim od stane najmoćnijih država sveta i nastaviće svoj put bez obzira na ovakve provokacije. Kako god, neprihvatljvio je da ovo prođe u tišini, zato tražimo od FIFA da strogo implementira svoja pravila i da kazni Fudbalski savez Srbije zbog ove agresivne poruke - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza takozvane države Kosovo.

OTKRIVENO PISMO ALBANACA Evo zbog čega FIFA hoće da kazni Srbiju: Optužili nas za mržnju i ksenofobiju, pomenuli i Rusiju

Tanjug/Ap

 

 

Oglasio se i olimpijski komitet ove samoproglašene države u ništa manje dramatičnom saopštenju u kome se poruka da "Nema predaje" nazvia "genocidnom porukom mržnje". 

- Olimpijski komitet Kosova je sa velikom brigom čekao sledeći potez Srbije koja se ponovo ponela sramno u svojim aktivnostima u sferi politike i sporta. Ovoga puta gest dolazi ne samo od navijača već od reprezentacije Srbije u fudbalu i to na najvećem fudbalskom događaju, Svetskom prvenstvu koje se igra u Kataru. Lideru Fudbalskog saveza su dozvolili zastavu na kome se vidi mapa "Republike Kosovo" u bojama srpske zastave, kao i poruku mržnje "Nema poredaje" da bude u svlačionici pre, tokom i posle mečla sa Brazilom. Sramotno je kako su čelni ljudi FSS dozvolili takve ksenofobne i genocidne poruke mržnje protiv države koja ima jednaka prava u Međunarodnom olimpijskom komitetu FIFA i UEFA", navodi se u saopštenju - navodi se u njihovom saopštenju. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
sima

26.11.2022 19:19

Molicete vi rusiju i pravoslavni svet , da budete deo novog pravednijeg sveta .

Mira

26.11.2022 19:28

Koji bezobrazluk Kosova!To je naša pokrajina!Tačka!Priznaju je najmoćnije zemlje,ha ha.Ne priznaje ga pola sveta!!!!Među njima i neke najmoćnije sile!

vojislav

26.11.2022 20:16

celog zivota ispastamo zbog tog kosova i budaletina